clafoutis cu cirese reteta

Clafoutis cu cireşe – budincă franţuzească fără fiţe

Clafoutis, o delicioasă prăjitură tradiţională din regiunea franceză Limousin, te cucereşte cu consistenţa de budincă, iar cireşele îţi fac cu ochiul din prim plan. Nu mai spun că e dezarmant de simplu de preparat cu doar câteva ingrediente la îndemâna tuturor. Patiseria franţuzească? Ok, j’adore, redevin copil în faţa vitrinelor cu dulciuri franţuzeşti care mai de care mai îmbietoare ce par miniaturi artistice, sunt prima la mâncat, însă să stau le fac eu... mmm, mai complicat, prea multe ingrediente, gramaje prea exacte, procedee lungi ce necesită experienţă şi îndemânare. Dar mai există şi o altă bucătărie franceză, cea de odinioară, tradiţională, simplă şi fără fiţe, cu dulciuri poate nu aşa impresionante ca aspect, însă tare gustoase, pe placul tuturor şi care-ţi ies sigur din prima. Clafoutis este una dintre ele, aşa că astăzi te invit să o pregătim împreună... şi apoi fuga cu ea la un picnic la iarbă verde. Cum ţi se pare ideea? Sunt tare curioasă să...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.