Magluba între amintiri și realitate – rețetă iordaniană مقلوبة

Magluba/maqluba sau magloubah un este un preparat levantin care își găsește rădăcinile în Palestina. Răspândit sub diferite variante în lumea arabă, magluba se traduce ca upside down în engleză sau pe la noi întoarsă, dar nu care cumva să te gândești la plăcinta de mere, prune sau caise cu același nume. Dacă în Iordania mansaf este preparatul tradițional de sărbătoare, magluba este preparatul care strânge prietenii mai noi sau mai vechi în jurul mesei, fără o ocazie specială. Ingredientele de bază sunt: carnea, vinetele, conopida și orezul. Detalii, imediat după calupul intitulat amintiri despre magluba: Amintiri despre magluba Firul amintirilor începe cu experiența la Petra Kitchen sub îndrumarea bucătarului - Chef Tariq ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.