Ușor de vară cu gust de Grecia, Bouyiourdi (Μπουγιουρντί)

La aproape 90 de kilometri de Salonic, într-un sătuc care nu apare pe hartă am ascultat liniștea și am simțit mirosul pădurii care ne înconjura. Răcoarea a luat locul soarelui arzător din Lefkada, iar aromele ce veneau din bucătărie m-au tras de nas. Despre locul acesta vom mai vorbi într-un alt articol, dar acum să trecem la Bouyiourdi. Preparatul își are originile în regiunea Salonicului, dar a depășit cu mult granițele provinciei. Este un melanj de brânză cremoasă, roșii și ardei, este fierbinte, dar merge atât de bine în serile răcoroase de vară, parcă e creat special pentru a face trecerea lină dintre vară și toamnă. Cantitățile sunt orientative, nu vei folosi cântarul de bucătărie pentru rețeta asta. Trebuie să te asiguri că ai la îndemână: brânză feta, ardei roșu, ulei de măsline, roșii bine coapte, cașcaval (în rețeta tradițională se folosește Kasseri), ceva ierburi (oregano, busuioc, rozmarin), piper și ceva ardei iute (în varianta pentru adulți). Brânza feta o poți găsi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.