6 zile pe Rin (7)

Noi călătorim în iunie, exact când NU au loc festivităţile „Rinul In flăcări” (pentru detalii citeşte articolul de început, „Descoperă valea Rinului”). Nici nu suntem pasionaţi de vin. Totuşi, ne-a impresionat strada Drosselgasse din Rudesheim, 144 m de taverne cu vin Riesling Rheingau, terase cu degustări şi o gastronomie  îmbietoare. Iar într-o duminică  am avut şansa să ne plimbăm puţin prin Evul Mediu.

Petrecere medievală

Când am intrat  în Obewesel, am găsit un orăşel liniştit cu 16 turnuri de pază şi apărare, 3 km de ziduri din centura de piatră ce înconjura oraşul, capele, biserici, câteva colombaje şi vinoteci; câţiva bătrânei ieşiseră la cumpărături, magazinele erau deschise, cu puţini cumpărători. Taverne, ceainării, terase, case frumoase, solide, parcă noi, câte o bancă în faţa lor, bibelouri pe pervaze, în exterior, flori. La Informaţii cineva vorbea limba franceză, ura! Am aflat astfel că sculpturile din Skul...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.