Heidelberg în straie de Crăciun

Mergem din nou în Heidelberg, la ceas de iarnă. Zilele reci de decembrie s-au încălzit cu atmosfera sărbătorilor. Hauptstraße, cea mai lungă stradă comercială din Germania, închisă traficului auto pe două treimi din lungimea sa, este de data aceasta împodobită și luminată în așteptarea Crăciunului.

Orașul se prezintă la fel cum l-am cunoscut prima dată: plin de viață și de tinerețe. Adaug de data asta și un alt atribut: culoarea. Lumini de toate culorile strălucesc pe străzi, prin copaci, prin castel, din castel.

Heidelberg_0212

Heidelberg_0219

Heidelberg_0272

Heidelberg_0286

Heidelberg_0593

Heidelberg_0747

Ajuns aici cu treabă, pentru un seminar, am ieșit seara ca să descopăr culoarea nopții în Heidelberg. Prins de febra fotografiilor aproape am ratat vinul fiert și bunătățile de pe grătare, pentru că nu-i așa, suntem în Germania și orașul trebuie să se odihnească la un moment dat. Dacă memoria nu mă înșală, ora 23  este ora transformării, ora la care se sting ecourile muzicii, iar orașul devine liniștit, ora la care o parte dintre lumini se duc și ele la culcare.

Prima dată am trecut râul și am surprins orașul și castelul de departe, apoi am revenit în castel să văd din nou orașul, de sus, afundat într-o ceață fină și difuză.

Heidelberg_0040

Heidelberg_0046

Heidelberg_0051

Heidelberg_0065

Heidelberg_0301

Dacă lași aglomerația de pe Hauptstraße, dar și  de pe celelalte străduțe adiacente și urci la castel, vei avea și acolo parte de multă culoare și vin fiert:

 

Heidelberg_0300

Heidelberg_0634

Heidelberg_0642

Heidelberg_0656

Heidelberg_0660

Și pentru că mi s-a făcut foame, hai să vedem ce găsim pe la căsuțele de lemn:

Heidelberg_0604

Heidelberg_0617
Nu au cum să lipsească cârnații
Heidelberg_0713
Somonul gătit în stil norvegian
Heidelberg_0933
Și nici vinul fiert

Heidelberg_0250

Și cu siguranță nu am plecat cu mâinile goale de acolo, așa că am căutat un mic suvenir:

Heidelberg_0205

Heidelberg_0206

Heidelberg_0208

Heidelberg_0231

Heidelberg_0236

Heidelberg_0239

Heidelberg_0730

Heidelberg_0736

 

Mă opresc aici, dar revin curând cu o mică povestioară aflată de la un fost student în Heidelberg și o plimbare, noaptea prin castel.

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.