Bucureştiul la pas, cu Fundaţia Calea Victoriei

Nu e nevoie să îţi amintesc că trăim în Bucureşti, dar nu ne ştim încă suficient de bine oraşul. Sau că de acum începe vremea frumoasă, un motiv suficient de bun pentru a ieşi din casă, şi nu doar cu maşina până la muncă sau la shopping. Mie îmi place mult să descopăr colţuri mai puţin cunoscute ale oraşului sau, şi mai bine, să aflu lucruri noi despre traseele pe care trec deja fără să mă mai uit în jur. De aceea, invitaţia la plimbare a partenerilor noştri de la Fundaţia Calea Victoriei mi se pare minunată. Dau mai departe programul plimbărilor pietonale organizate în luna iunie, alături de istoricul Anita Sterea.

Plimbari pietonale mare

Descoperă Parcul Ioanid, în 5 Iunie  – O plimbare în zona parcurilor Ioanid şi Icoanei, o întoarcere în perioada Belle Epoque, acolo unde terenul mlăştinos a fost transformat de librarul şi editorul George Ioanid într-un parc cochet ce urma să devină, mai târziu (aprox. 1910), un mic cartier cu vile somptuoase.

Descoperă Calea Victoriei, în 13 Iunie  – De la Podul Mogoşoaiei la triumfala Cale a Victoriei, principala arteră a Capitalei s-a aflat mereu în centrul istoriei naţionale. Monumentele şi palatele care se găsesc aici sunt unele dintre cele mai importante clădiri din oraş şi marchează atât destinul oamenilor care le-au construit sau au locuit în ele, cât şi momente cheie petrecute pe această cale regală.

Descoperă zona Parcul Carol – Filaret, în 20 Iunie  – Construit pentru a celebra 40 de ani de domnie ai regelui, Parcul Carol a găzduit Expoziţia Generală organizată cu ocazia acestei sărbători. Pentru această aniversare s-au construit foarte multe clădiri, unele dintre acestea fiind incluse în tur.

O plimbare La Şosea: Descoperă Şoseaua Kiseleff, în 27 IunieO zonă simbolică de acces către inima oraşului: Bulevardul Kiseleff a fost drumul pe care au intrat în oraş noii conducători ai ţării: Al. I. Cuza şi Carol I, a fost zona de plimbare a protipendadei, dar şi locul în care a avut loc celebra „bătaie cu flori”.

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Mai multe detalii la www.victoriei.ro

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.