Denizli kebap, simplu şi săţios

Am ieşit din maşini şi la început am crezut că ne grăbim pentru a ajunge cât mai repede la interior, să scăpăm din dogoarea lui iulie. Cu toate că îmi era foarte cald, curioasa din mine ar fi vrut să arunce un ochi mai pe îndelete în jur, în centrul vechi al oraşului. Drept este că aici centru vechi nu se suprapune musai peste termenul de centru istoric ca în Europa. Istoria şi ruinele sunt rămase undeva pe coclauri. Mergeam să mâncăm un kebab local ce ne fusese recomandat ca experienţă culinară de neratat de cei ce aflaseră că urma să petrecem o săptămână în Denizli. Şi de fapt nu ne grăbeam numai să scăpăm de aerul încins, ci şi pentru că restaurantul care servea doar kebab se închidea pe la trei. Când am ajuns, cred în jur de ora unu, nu erau mulţi muşterii în localul mic cu aspect modest. Imediat lângă intrare pe stânga, cu vedere prin vitrină din stradă, era instalat cuptorul cu lemne unde se petrecea acţiunea principală. De fapt locul care ne fusese sugerat in...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Absolventă de Litere şi pasionată de lectură şi limbi străine, Ana Maria Vaida a călătorit pornind concentric printr-o parte a Europei de Est, din Romania, Ungaria, Bulgaria ca să ajungă în Orientul Mijlociu, în Iran, Vietnam şi chiar in Caraibe. Ana Maria mai spune despre sine următoarele: „Călătorind am învăţat că nu-i bine să pleci la drum cu multe aşteptări şi idei preconcepute. Etichetele şi prejudecăţile se lasă acasă dacă vrei sincer să te alegi cu ceva din călătorit. Am învăţat în timp să iau cu mine doar capacitatea de a mă mira şi multă curiozitate.”