Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet şi vacanţe (7)

Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet şi vacanţe (7)

Stăteam pe holul de la Sala Radio, lucrând şi trăgând cu urechea la repetiţia corului de copii. Voci curate şi colinde frumoase picurau la mine în urechi, moment în care am simţit cum se instalează acea stare plăcută de sărbătoare, m-am bucurat de faptul că vine Moş Crăciun. Chiar dacă sezonul sărbătorilor e în fiecare an un motiv de isterie generală pentru comercianţi, extrem de obositoare pentru mulţi dintre noi, din sufletul nostru n-ar trebui să dispară bucuria şi generozitatea. Evenimente sunt multe, cu siguranţă, în această lună. Am încercat să selectez câteva, sper sincer că de data aceasta mă vei ajuta să fac o listă decentă, cu locuri în care ai vrea să fii, gesturi pe care ai dori să le faci sau evenimente la care ţi-ai dori să mergi, atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe.

Înainte de orice, aşa cum anunţam şi în recomandările anterioare, grupul persoanelor pasionate de scris începe să se contureze. O primă întâlnire va avea loc pe 7 decembrie, la ora 19:00. Nu există restricţii de vârstă, sex, stil abordat sau experienţă. Totuşi, vor fi câteva reguli şi practici, precum şi o minimă implicare a membrilor. Întâlnirile vor avea loc luni seara, la două sau trei săptămâni. Se vor discuta noţiuni teoretice, se vor citi texte personale, se va scrie ceva pe loc şi se vor da teme pentru întâlnirile următoare. Membrii se vor ajuta între ei, în funcţie de timpul liber şi afinităţi. Mai multe detalii pot oferi tuturor celor care doresc cu adevărat să participe, în privat.

Evenimente din Bucureşti în luna decembrie

Bucharest Christmas Market, până pe 27 decembrie. Cum mai spuneam pe undeva, cu bune şi cu rele, ceva mai bine decât în anii precedenţi, merită să ajungi pe acolo şi să te bucuri de o cană de vin fiert lângă bradul cel mare. Şi dacă tot mergi, cumpără ceva şi de la singurul stand care foloseşte încasările în scop caritabil, OCTO Bucharest Rotary Club. Apropo, şi vinul e mai bun acolo. Detalii despre târg aici.

Târgul de bucurii, pe 5 decembrie, la Ceainăria GreenTea, între 11:00 şi 20:00. Haine şi accesorii, decoraţiuni hand made pentru Sărbători realizate de artişti şi designeri, felicitări cu ace de brad, scorțişoară şi portocală, ceaiuri aromate şi clătite caritabile. Detalii aici.

Târg de Sfântul Nicolae, la Muzeul Ţăranului Român, până pe 6 decembrie. Detalii aici.

Mogoşoaia magică de Crăciun, începând cu 5 decembrie – cu Ambasada lui Moş Crăciun, colinde şi alte evenimente. Vezi detalii aici.

Expoziţii noi la Muzeul Naţional de Artă Contemporană – de mers şi văzut, nici eu nu am fost, dar încerc să fac o vizită cât de curând şi să revin cu detalii. Detalii aici.

Teatrul Masca invită prietenii la Împodobirea Bradului, pe 6 decembrie. Detalii aici. 

Jeff Kinney vine în România şi se întâlneşte cu micii şi mulţii săi fani, pe 6 decembrie, la Biblioteca Naţională a României. Părinţii şi copiii ştiu că e vorba de autorul cărţilor Jurnalul unui puşti. Detalii aici.

Corul de Copii Radio, Concert de Crăciun – 12 decembrie. Un mod minunat de a ne apropia de sufletul sărbătorilor. Detalii aici.

Evenimente pentru copii la Muzeul Antipa – luna aceasta sunt multe ateliere, poţi să le vezi aici.

Evadări din Bucureşti, idei şi propuneri

Cincşor. Transilvania. Casele de Oaspeţi vin cu două propuneri frumoase: o ofertă nouă pentru zilele din timpul săptămânii – mid-week-break de iarnă şi încă ceva, o idee ce ne place mult, ateliere de creaţie cu tema “Cahle vechi din Transilvania” sub forma de şezători la gura sobei. Detalii găseşti aici. Am fost oaspeţi acolo şi ne-am simţit minunat, vă povestim şi vă arătăm cât de curând mai multe.


Aştept completări, aştept şi provincia 🙂

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.