Dimineața de ieri ne-a întâmpinat cu ploaie, din aceea subțire, deasă și aparent hotărâtă să nu se oprească toată ziua. Așa că în loc să plecăm spre ceva cetăți dacice, am stat în biblioteca pensiunii, am citit despre daci, am văzut un film despre daci, am povestit despre daci și am jucat remy, asta fără nicio legătură cu dacii. După sărmăluțele de prânz, pardon, după masa de prânz, a ieșit totuși soarele așa că ne-am grăbit să ajungem la Sarmizegetusa Regia. Pentru mine momentul acesta a fost suficient de important și emoționant cât să compenseze toată ploaia din prima parte a zilei. Îmi doream de foarte mult timp să ajung aici.

Mai multe povestim altădată, când terminăm și lecturile și documentările pe subiect. Deși nu cred în poveștile fantasmagorice asociate locului, nu am argumente nici pro, nici contra. Pot spune doar că ceva energie specială se găsește acolo sus – în sensul că pământul e fertil și din vegetația abundentă ce înconjoară situl te aștepți să iasă și un dinozaur, fie el balaur bondoc, că tot am fost cu o zi înainte pe urmele dinozaurilor.

Vacanta-in-familie_DSC6350

Vacanță în familie e o serie de fotografii, câte una pe zi, postate la cald din vacanța noastră de vară, în perioada 18 iulie-3 august 2016.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.