Pe canicula asta abia dacă simți că îți mai funcționează creierul. Iar în tren, avion, barcă sau șezlong simți nevoia să mai lași lecturile profunde, complicate și dureroase, să mai destinzi mușchii feței și să te pui pe râs. De aceea astăzi îți recomand:

Trei pe două biciclete - Jerome K. Jerome

E vorba de o carte mică, de buzunar, ușor de strecurat în orice fel de geantă, amuzantă de la un capăt la altul. Acțiunea, dacă poate fi vorba de o acțiune, se învârte în jurul unei călătorii pe biciclete - trei prieteni pleacă la drum prin Germania, pe o bicicletă simplă și una tandem. Dar nu trebuie să te aștepți la un jurnal tipic de călătorie, ci la o serie de povestiri, observații sau situații care mai de care mai ironice sau mai hilare. Chiar dacă Jerome K. Jerome a trăit și scris în anii 1800-1900, iar turismul arăta puțin altfel la vremea lui, e cu atât mai interesant să observi că anumite lucruri nu s-au schimbat de-a lungul timpului. Portretul turistului, în dubioasele sal...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.