Elizabeth Kolbert, câștigătoare e premiului Pulitzer, a scris o carte științifică într-un mod atât de agreabil, că poate fi citită și înțeleasă de oricine. Mesajul nu e îmbucurător: suntem parte din a 6-a extincție, ba mai mult, se pare că suntem cauza.

A șasea extincție: O istorie nenaturală a Pământului

Am citit această carte cu mare plăcere și cu multe exclamații uimire. În fiecare capitol se regăsește povestea unei specii, iar prima parte a cărții face o incursiune foarte interesantă și în evoluția diverselor teorii privind extincțiile. Autoarea a participant în adevărate expediții științifice și s-a cufundat în studiul diverselor fenomene observând cu ochii ei schimbările, alături de cercetători și oameni de știință:
„Schimbările care au loc acum sunt, însă, atât de ample, încât aș putea să mă duc în orice alt loc și, împreună cu un ghid bun, să identific semne ale lor. Unul dintre capitole abordează o extincție care se ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.