Mami, poți să-ți vinzi aparatul foto!

Așa mi-a spus Petra, atunci când i-am arătat ce fel de fotografii face noul meu telefon, un Huawei P9. Drept care m-am decis să ți le arăt și ție, să vezi că nu trebuie să devii fotograf profesionist ca să să poți face niște fotografii superbe, atunci când mergi în vacanță. E adevărat că ai nevoie de un minim simț al compoziției și echilibrului, ca să ții orizontul drept și să nu tai oamenii de unde nu trebuie, asta niciun aparat sau telefon nu poate repara.

Articolul acesta nu este nici reclamă, nici parte din vreo campanie, eu nu-mi schimb telefonul, laptopul sau alte echipamente decât atunci când devine absolut necesar și nu caut întotdeauna cele mai celebre sau noi modele. Trebuie să spun că în alegere am ținut cont de părerile altor fotografi și, în ciuda faptului că mă hotărâsem să mai amân schimbarea, Alex a zis că nu se mai poate și m-a surprins cu acest cadou atunci când mă așteptam cel mai puțin. Nu pot decât să-i fiu recunoscătoare.

Pe Petra o roade gelozia (telefonul ei e pe calea spre pieire) și se tot întreabă cum ar putea să economisească mai repede bani, să-și cumpere și ea unul, ba chiar și Alex e puțin invidios, deși nu are de ce să se plângă, având deja un iPhone 7 plus. Nu-ți dau detalii tehnice, nu-ți povestesc despre lentilele duble Leica, posibilitatea de a face raw-uri sau de a modifica profunzimea de câmp, asta ține mai mult de fotografia profesionistă, dar te poți juca cu setările și poți învăța să-l folosești la maxima lui capacitate. Eu chiar dacă m-am școlit, tot mă simt intimidată de tot ceea ce implică tehnologie, dar Huawei e simplu de folosit, nu-ți trebuie o diplomă pentru asta. Las câteva imagini să te convingă. În mod deliberat nu le-am prelucrat deloc, am scăzut doar rezoluția și am decupat acolo unde nu mi s-a părut cea mai bună încadrare. În rest sunt așa cum au ieșit din … telefon.

Huawei P9 nu e cel mai nou model și poate fi cumpărat la ofertă, atât cât se mai găsește. Între timp au apărut și alte modele, dar eu mă bucur că l-am ales pe acesta. Din spusele celorlalți, variantele Lite n-ar avea aceeași performanță foto, iar de la 10 în sus ar ține bateria mai puțin. Nu știu ce să zic, nu le-am încercat. Pe mine mă ține bateria acum între o zi și două, în funcție de cât de mult îl folosesc.

Tu ce preferi să folosești pentru fotografiile din călătorii?

Foto Huawei
Portret cu profunzime mică de câmp
Foto Huawei detalii
Alte jocuri de profunzime
Foto Huawei portret interior
Portret la interior, în condiții foarte slabe de lumină
Foto Huawei exterior
La soare orice cameră se descurcă bine
Foto Huawei în condiții slabe de lumină
Foto de interior, lumină puțină
Foto Huawei sport
Când nu vrei să te amesteci cu fundalul
Foto Huawei vinuri
Detalii și aluzii
Foto Huawei culinar
Răsfăț de weekend, fotografii culinare de dat like pe facebook 🙂
Foto Huawei ceai
Pasiunea mea pentru ceai, exprimată creativ printr-o mică prelucrare direct din telefon
Foto Huawei - selfie
Nici camera de selfie nu e rea

PS: Nu te speria, nu am de gând să-mi vând aparatul, fotografia e ceva mai mult decât un suvenir, pentru mine. Dar știu sigur ce iau cu mine într-o tură cu bicicleta, de exemplu..

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.