Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet, buzunar, familie si ceilalți (4)

Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet, buzunar, familie si ceilalți (4)

Iată o serie de recomandări calde,  la care eu încă mai sper să primesc sugestii noi şi completări. Promit să le adaug şi în articol, dacă mi se par potrivite şi le-aş încerca personal. Deoarece lista de mai jos acoperă şi săptămâna viitoare, noutăţile pentru acest interval de timp vor fi actualizate tot aici. Salvează linkul aşadar, pentru când nu vei şti ce să faci. Iar dacă îl şi distribui îţi rămân recunoscătoare!

În Bucureşti

Animest – 2-11 octombrie, unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa, ajuns la ediția cu numărul 10.

Fai L’amore | HAICUSORI – 6 octombrie – Prezentare călătorie Italia, eveniment organizat de Sori Ţigăeru, la Lente si Şotron.

Hip Trip Travel Film Festival – 8-10 octombrie, tema acestei ediții este India.

Trip Talks #10 – 12 octombrie – Cuplu Calator | 3 luni la pas prin Romania si urmeaza Asia, cu Poto si Claudia, eveniment organizat de Journey Pub

Bucharest Art Week – 9 – 16 octombrie. Cea de-a doua ediție a Bucharest Art Week va avea tema ”Laughter and Forgetting” / ”Râs și Uitare” plecând de la cartea omonimă a renumitului scriitor ceh Milan Kundera.

Vânătoarea de comori arhitecturale #7 – 31 octombrie – un eveniment frumos, despre care poți afla mai multe aici.

Gustave Marissiaux, o poetică a privirii, expoziție de fotografie – până pe 31 ianuarie, la Muzeul Național de Artă al României, Sălile Kretzulescu. Eu am văzut-o și mi-a plăcut mult.Gustave Marissiaux

În LumeaMare

Bihor: Zilele Pădurii Craiului 2015 – 3-4 octombrie, în comuna Roşia.

Program:

Sâmbătă, 3 octombrie 2015

10:00 – 18:00 „Ecotura”, Concurs interşcolar de educaţie pentru natură, Valea Şteazelor.
16:00 – 22:00 MTB Maraton „Pădurea Craiului”, înscrieri, înmânarea numerelor de concurs.

Duminică 4 octombrie 2015

08:00 – 10:00 MTB Maraton „Pădurea Craiului”, înscrieri, înmânarea numerelor de concurs.
10:30 Şedinţa tehnică.
11:00 Start – proba de maraton şi semimaraton.
11:20 Start – categoria hobby şi family-duo.
17:00 Festivitatea de premiere.
09:00 – 18:00 „Straiţa plină”, târg de meşteşuguri, produse tradiţionale, delicatese locale, ateliere de creaţie populară: olărit, podoabe specifice zonei Pădurii Craiului, pictură pe sticlă, ţesut, etc.
11:30 – 12:30 Program artistic de cântece şi dansuri populare, prezentat de ansamblul popular „Codrenii Bihorului”, din comuna Roşia.

Cluj:

Festivalul Internaţional Toamna muzicală Clujeană, până pe 23 octombrie

Festivalul internațional de carte Transilvania – 6-11 octombrie

The Power of Storytelling, ediţia pentru Cluj, 14 octombrie

Sibiu:

Lansarea traseului cicloturistic “Drumul Sării – Țara Secașelor” – 10 octombrie, 68 de kilometri, dificultate medie, organizator Asociația Tură în Natură.

Buşteni:

Salvador Dali la Castelul Cantacuzino, prelungit până pe 11 octombrie. Dacă nu ai apucat să vezi expoziţia, mai ai foarte puţin timp să o faci. Noi am fost şi merită.

DSC07634

Pentru sufletul, mintea şi curiozitatea ta

Curs de fotografie alb-negru pe film – 16 octombie-30 octombrie, RGB Photography. Pentru nostalgici, curioşi, pasionaţi sau jucăuşi.

The Power of Stoytelling – 9-10 octombrie. Anul acesta ne vedem acolo, dacă vii și tu. Eu sunt sigură că voi avea multe de învățat.

Recomandări de lectură. Sega recomandă câteva cărţi care să te ajute să înţelegi ce au însemnat Buddha şi învăţătura sa pentru umanitate, lista e aici. Mie mi-a picat la fix, chiar căutam astfel de recomandări şi m-am bucurat să regăsesc pe listă o carte pe care o citesc deja. Aşa că recomand şi eu, la schimb, romanele scrise de Sega – dacă nu le-ai citit deja trebuie să o faci, sunt inteligente, amuzante, într-un cuvânt minunate! (Namaste – Un roman de aventuri spirituale India şi Namaste – Un roman de aventuri spirituale în Nepal)

Pentru buzunarul tău

Pentru doritorii de vin: la ultima ediţie de Poveşti din LumeaMare am recomandat Clubul Cavalerilor. M-am gândit că aş putea include şi aici invitaţia de a vă înscrie şi că ar fi bine să vă spun şi că cei înscrişi primesc automat preţuri promoţionale la toate vinurile din portofoliul S.E.R.V.E, au acces la ofertele lunare şi de sărbători, primesc invitaţii la cramă şi o dată pe an se pot personaliza sticlele de vin, pentru evenimentele speciale. În plus, livrarea se face în 24 de ore şi este gratuită în Bucureşti şi marile oraşe (vezi şi regulamentul de pe site). Dacă le aduni pe toate, chiar e o afacere bună.

Bilete de avion: 10% reduceri la TAP Portugal între 5 și 12 octombrie. Codul promoțioonal este TAPRO1015. Perioadele de călătorie sunt ușor diferite, în funcție de destinație, găsești mai multe detalii aici.

Pentru familia ta

Bucureşti: nu uita de Minimest, între 2 şi 11 octombrie – festivalul de animaţie pentru cei mici, parte din Animest.

Din Iaşi a venit vestea unor ateliere de educaţie gastronomică pentru copii între 7 şi 11 ani, GustArici, mi s-a părut drăguţă ideea. Vezi detalii aici, dacă locuieşti sau eşti în trecere pe acolo. Primul modul începe pe 3 octombrie şi cuprinde 6 şedinţe ce se desfăşoară timp de 6 săptămâni, sâmbăta de la 15 la 17.

Pentru ceilalţi

330’th Street Store – 3 octombrie. Locul în care în acest weekend poţi să donezi haine şi încălţăminte pentru persoanele fără adăpost. Noi mergem, fă şi tu curăţenie în dulap şi hai în Cişmigiu.
Tot ce trebuie să faci este să laşi hainele la eveniment, sâmbătă 03.10, în intervalul orar 8:00-18:00,- intrarea de la biserica Schitu Măgureanu şi să-ţi încurajezi prietenii să facă la fel.

Street Store

Poteca de povești din Pădurea Crăiască – Centrul de Ecologie și Turism Maramureș, împreună cu WWF-România și Asociația de Ecoturism din România, au lansat o campanie de strângere de fonduri. Proiectul constă în amenajarea unei poteci de vizitare prin pădure, cu marcaje și panouri ce te ghidează prin locurile permise și care scot la lumină poveștile pădurii, cu istoria ei și locul pădurii în identitatea locală, speciile de arbori și de viețuitoare și relațiile dintre ele, rolurile pe care le îndeplinește pădurea, viața de după moarte a arborilor și impactul oamenilor asupra ei. Pe lângă potecă, proiectul include un pachet educativ pentru școlile din Ocna Șugatag și din celelalte localități din destinație. Pădurea se află lângă stațiunea Ocna Șugatag, în centrul destinației ecoturistice Mara-Cosău-Creasta Cocoșului din Maramureșul istoric. Este o pădure cu arbori seculari și o populație foarte bogată de păsări, dar care momentan nu este valorificată ca obiectiv turistic sau loc de recreere pentru localnici, în ciuda apropierii de stațiune.
Mi se pare o inițiativă foarte frumoasă, pentru realizarea căreia e nevoie de doar 4.100 de Euro, din care există deja o contribuție locală de 15%. Te invit și pe tine să donezi. Poți face asta pe platforma românească de crowdfunding „We are here”, la linkul http://www.wearehere.ro/p/poteca-de-povesti, până pe 12 noiembrie 2015.

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.