Strain in orasul meu

Strain in orasul meu

Va propun un joc “interactiv”: eu pretind ca nu cunosc Bucurestiul si ca abia am ajuns pe aici, voi va prefaceti ca nu stiti ca eu stiu orasul si imi dati sfaturi de ce si cum merita vazut, vizitat, gustat. Stati asa, nu plecati, eu chiar nu glumesc! Am mare nevoie de toti cei care pot sa ma ajute, va explic imediat de ce.

Acum 18 ani m-am mutat aici. Eram indragostita de Bucuresti, asteptam din copilarie sa vina vremea facultatii ca sa pot face acest pas, iubeam totul legat de capitala: teatrele, muzeele, strazile, toamna tarzie si calda (asa era pe atunci), ba chiar si mirosul de metrou. Dar, ca in orice fel de relatie, rutina si-a bagat coada, tabieturile au luat forme urate: vezi manifestarile zilnice ale marlaniei urbane, iar lucrurile si obiceiurile frumoase au fost uitate si abandonate.

Dar mie nu imi place sa abandonez si nici sa ma resemnez, bombanind alaturii de miile de alti conlocuitori. M-am hotarat sa fac ceva si uite asa mi-a venit ideea acestui „proiect”, sau „plan de salvare”.

Voi deveni strain in orasul meu si voi incerca sa il descopar, sa il vizitez, sa ma plimb, sa cer sfaturi si indrumari de la cei care locuiesc aici si care pot sa ma ajute cu ideile lor, ca pe un vizitator obisnuit.

Desigur, nu imi voi pemite sa fac asta zilnic, dar imi voi dedica macar doua zile pe saptamana, timp de 5 sau 6 saptamani, in asa fel incat sa am in total 10-12 zile, atat cat ar putea aloca un turist obisnuit vizitarii unui oras.

Va voi tine la curent cu intentiile mele, cu traseul pe care l-am urmat si cu ce am descoperit, iar la final va voi comunica daca am reusit sau nu sa revigorez relatia cu orasul in care m-am nascut si in care am vrut atat de mult sa revin.

Pe masura ce ma voi transforma in turist, voi avea nevoie de la voi de sfaturi si idei in mai multe aspecte:
– strazi frumoase din Bucuresti, arhitectura si istorie
– teatre si spectacole ce merita vazute
– muzee si expozitii
– restaurante bune dar si unde se poate manca ieftin si bun, pe strada
– cluburi, berarii, cafenele, ceainarii
– parcuri, locuri de plimbare
– imprejurimile Bucurestiului
– orice altceva care merita vazut / experimentat in capitala noastra
– legaturi cu oameni sau organizatii care cred in Romania, isi doresc si fac ceva pentru reabilitatea Bucurestiului (exista?)

Sper sa ma ajutati si eu sper sa va rasplalesc, in cele 10-12 episoade, cu impresiile si intamplarile unei calatorii in care cea mai mare provocare e sa pot gestiona a doua mea personalitate!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.