1 AN de incursiuni în patrimoniul omenirii

1 AN de incursiuni în patrimoniul omenirii

Ştiu că retrospectiva aceasta o să vă placă cel mai puţin. Sunt relativ sigură de asta pentru că am văzut eu câtă lume citeşte despre muzee! Cu toate acestea există printre noi călători care caută, în incursiunile lor, să descopere şi să se bucure de ceea ce a lăsat omenirea asta în urmă: arta, locuri de cult, castele şi cetăţi, capodopere create de mâna, mintea şi imaginaţia omului. Aşa cum spuneam şi la retrospectiva anterioară, cea despre oameni, simt că am acordat prea puţină atenţie acestei categorii. Dacă mi-aş fi pus pe hârtie numai propriile interese şi ar fi putut să se nască mult mai multe articole. Dar nu se termina LumeaMare aici, avem încă un an în faţă în care să împărtăşim din operele şi istoria lumii. Să o luăm aşadar pe rând:

.

Castele, palate sau cetăţi

Chenonceau, povestea unei pasiuni

Reteta unui picnic la Versailles

Linderhof, castelul unui visător

Palatul ideal

Hellbrunn, creaţia unui spirit jucăuş

Herrenchiemsee, un castel pentru un idol

Castelul Pierrefonds

Carcassone, cetatea celor 50 de turnuri

Muzee

El Prado

Kunsthistorisches museum

Muzeul teatru Salvador Dali

Mauritshuis, cabinet regal de pictură

Muzeul de egiptologie partea I şi partea II

Muzeul de chihlimbar de la Colţi

Prin lumea Swarovski

Albertina, istorie şi artă modernă

Memorialul durerii şi omul fără memorie

Arta şi muzeele în România

Sacru şi locuri de cult

Fenomenul Lourdes

Rocamadour, fascinaţie şi mister

Per pedes apostolorum

Melk: trecut, viitor şi prezent

Bisericuţa dintr-un lemn

Templul ursitelor, unde spriritele ascultă dorinţele

Articole similare:

1 AN de idei, sfaturi şi informaţii utile

1 AN de vorbă cu pasionaţii de călătorii

1 AN de incursiuni culinare

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.