Idei de weekend: 23‑25 septembrie 2011

Idei de weekend: 23‑25 septembrie 2011

Dragilor, iată‑ne ajunşi şi la ultimul weekend din septembrie. O să vedeţi că avem o grămadă de evenimente interesante, numai timp să avem să mergem la cât mai multe. De această dată aş dori să vă atrag atenţia în mod deosebit asupra a trei dintre acestea. Dacă nu ştiaţi încă, sâmbătă, 24 septembrie, are loc Ziua de Curăţenie Naţională. În acelaşi timp are loc a doua ediţie #PrinBucureştiuMeu, la care vom participa cu drag, aşa cum am făcut-o şi anul trecut. În al doilea, dar nu în ultimul rând, LumeaMare împlineşte 2 anişori şi se sărbătoreşte duminică, 25 septembrie, la o nouă ediţie de Poveşti din Lumea Mare unde vom împărtăşi cu voi întâmplări amuzante de prin călătoriile noastre.

Mai avem şi alte recomandări şi sperăm ca acestea să vă inspire în cazul în care nu v‑aţi făcut deja planuri pentru sfârşitul de săptămână. Şi nu uitaţi să ne spuneţi şi nouă ce experienţe interesante aţi trăit şi ce locuri frumoase aţi văzut. LumeaMare vă doreşte weekend plăcut!

Arad

 • Caravana BookLand (21‑25 septembrie).

Argeş

 • Festivalul de Rock Posada – eveniment destinat iubitorilor muzicii rock (22‑25 septembrie).
 • Zilele Teatrului Alexandru Davila – spectacole de teatru (23‑29 septembrie).
 • Festivalul tradiţii argeşene – activităţi ce implica meşteşuguri vechi, muzică, dans, gastronomie (23‑25 septembrie).

Bacău

Bihor

Braşov

 • Festivalul oierilor – târg de produse tradiţionale – brânzeturi, pastramă, bulz, vin, dar şi articole meşteşugăreşti (25‑27 septembrie).
 • Targ Slow Food în Piaţa Sfatului

Bucureşti

CaraşSeverin

 • Cupa Regiment 13 – concurs de hard enduro (23‑25 septembrie).
Cluj
 • Maros Bike Marathon – eveniment ajuns la cea de-a cincea ediţie (25 septembrie).

Constanţa

 • Festivalul toamnei – târg de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti (22‑25 septembrie).

Gorj

Maramureş

 • Castaniada 2011 – sărbătoarea castanelor la Baia Mare (23‑25 septembrie).

Neamţ

Prahova

 • Sinaia Forever 2011 – concerte în aer liber, expoziţii de fotografie, lansări de carte şi spectacole de teatru (23‑25 septembrie).

Sibiu

 • Festivalul „Toamna Barocă” – expoziţii de fotografie, mese rotunde cu discuţii tematice, concerte de muzică barocă şi un bal organizat cu fast (24‑25 septembrie). (LE: evenimentul are loc  în 1 octombrie, ne cerem scuze pentru scăpare!)
 • CibinFEST Sibiu 2011 – festival inspirat din tradiţii vechi şi organizat după standarde noi (23 septembrie – 2 octombrie).

Suceava

Vâlcea

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.