Idei pentru părinţi şi copii: Clasic e fantastic!

Idei pentru părinţi şi copii: Clasic e fantastic!

Poate că ai auzit de acest proiect, poate că ai fost deja la unul dintre spectacolele adresate copiilor, spectacole în care muzica se îmbină cu povestea şi teatrul, în aşa fel încât cei mici să se simtă mai apropiaţi de marii compozitori, de instrumente, de tot ceea ce înseamnă muzica de calitate.

Eu am aflat de anul trecut de Clasic e Fantastic dar nu am reuşit să ajung pentru că nu am găsit la timp sau la momentul potrivit informaţia necesară. Iar acesta este marele minus al proiectului, aşa cum mi se pare mie în clipa de faţă. După ce am fost duminica trecută la Copilăria lui Mozart, la Odeon, am citit pe programul cumpărat în sală că mai urmează şi altele, pentru diferiţi compozitori. Dar nu am găsit nicăieri nicio dată, niciun calendar. Am încercat să caut apoi, pe net, un program, un loc, un site în care să găsesc această informaţie centralizată. La Odeon am identificat doar informaţia legată de acest prim spectacol la care am fost. La Filarmonica George Enescu în schimb am găsit altceva, descrierea unui spectacol ce va fi pe 24 februarie şi suna tare bine:

Duminica, 24 februarie 2013 ora 11 
Clasic e fantastic –  Cum să înţelegem muzica

Poveşti muzicale

Richard Wagner – Olandezul zburator (frg.)

Giuseppe Verdi – Rigoletto ( frg.)

Dacă vrei mai multe detalii vezi aici.

Iar pe 3 martie va fi altul, Muzica şi filmul.

Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri 13 februarie ora 12. Preţ unic: 15 lei.

Informații/rezervări lainfo@fge.org.ro.

Ideea este minunată şi îţi recomand, pentru a nu rata astfel de evenimente alături de cei mici, să te abonezi la newsletterul teatrului Odeon, unde poţi face şi rezervări pe mail, să te abonezi la newsleterul filarmonicii sau să faci o rezervare pe mail şi poate să urmăreşti şi pagina de facebook Clasic e Fantastic, chiar dacă nu e foarte activă.

Deşi comunicarea acestor spectacole e cam şchioapă (sau poate că nu am găsit eu ce trebuie, aştept un ajutor!), ideea este aşa cum îi spune numele: fantastică!

Să-mi spui şi mie dacă te duci şi dacă mai afli noutăţi!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.