Bagajul, aparatul de fotografiat şi zoom-ul

Bagajul, aparatul de fotografiat şi zoom-ul

Călătorule, tu ai în bagajul tău un aparat foto?

Până acum am vorbit despre ce îți pui în bagajul pentru mare, ce îți iei cu tine când călătorești pe două roți sau când mergi la cort. Aparatul de fotografiat este prezent la apel, aşa că întrebarea de mai sus este retorică.

Pentru fiecare din noi, aparatul de fotografiat își are semnificația și în importanța lui. DSLR, mirrorless, compact, după putință și dorință. Alternative sunt din ce în ce mai multe pe piață, progresul tehnologic este palpabil, este aici. Aparate mai deștepte, mai mici, mai dotate, pentru toate buzunarele, își așteaptă proprietarii.

Am dus cu mine, în spate, rucsacul foto cu body, obiective, bliț, trepied, filtre și câte și mai câte. Kilograme, hmmm, multe. Merită? Pentru mine da, dar trebuie să recunosc că nu este o reţetă  bătută în cuie. Am schimbat rucsacul foto cu o geantă şi un mirrorless atunci când am gustat pentru câteva zile aerul londonez, cu rezultate mai mult decât mulţumitoare. În Deltă am tras de rucsac şi de teleobiective. Căldură mare, aparat greu, fotografii frumoase.

Merheiul_Mic_0075-001

Te întrebam azi, pe Facebook, ce legătură este între pelicani şi aparatul de fotografiat? Nu te poţi apropia prea mult de pelicani, nemaivorbind de păsări mici, aşa că trebuie să îi aduci cumva mai aproape.

DSC_0264-001

Poţi aplica tehnici de camuflaj şi multă răbdare, dar tot vei folosi zoom-ul, sau superzoom-ul.

DSC_0079-001

Nu am încercat până acum un aparat fotografic cu superzoom, dar voi avea ocazia foarte curând şi te voi ţine la curent. Sony a lansat ieri o nouă gamă de camere foto superzoom pentru călătoriile tale. Poate că trusa de fotografie pentru călătoria ta tocmai s-a redus la dimensiunile unui pachet de cărţi de joc.

Şi, indiferent de ce aparat foto ai pus în bagaj, ţine cont de câteva sfaturi pe care finaliştii Sony World Photography Awards le au pentru tine.

Infografic1

Poate că există locuri în care nu vrei să duci în spate un rucsac (foto) de zece kilograme. Ce ai lua cu tine în Deltă sau la mare: un DSLR şi teleobiective sau un compact cu superzoom?

Stai pe aproape pentru că săptămâna viitoare, împreună cu Sony Romania, îți pregătim o surpriză.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.