Căutări confuze, răspunsuri obtuze

Căutări confuze, răspunsuri obtuze

De mult n-am mai adunat o colecție frumoasă de căutări aeriene care au căzut din senin, ca frunza cea de toamnă, la noi pe blog.

Astăzi, despre limbă, confuzii și altele:

1.”professore pt limba kineza” – sugerez cu drag înainte de asta un professore pt limba română.

2. ”invata chineza singur” – ei bine, stai că e un trend. Or fi știind guvernanții noștri ceva de vor s-o bage în școli…

3. ”o inimeoara ce scri pe ea ich liebe dich laura” – ăsta m-a atins la coarda sensibilă. Cum scrie el corect în germană! Româna… las-o că se înțelege oricum.

4. ”peste in suba” – de fapt aici e vorba de o rețetă. E potrivită cu vremea, vine iarna, or sta și peștii în șubă. Mai jos era și o căutare despre ”tehnologia la salata șuba”. Hai că nu-i greu.

5. Și dacă tot suntem la pești: ”ce pesti se gasesc in londra ce se mananca”. Distincția asta e importantă, să știți. Nu pești dintr-ăia care nu se mănâncă, da? Că știm și noi cu ce se ocupă ăia. Ah, sau poate Londra se mănâncă…?!

6. ”orasu floriilor franta” – Aș merge pe ”florilor” dar poate nu știu eu bine… Și pe ”orașul”, dacă tot e să fim pricinoși. Nu de alta, dar atâta frumusețe merită măcar o căutare corectă.

7. ”vacanta in sudul frantei” Știu eu, știu eu! Că în vacanță în sudul Franței am fost și eu (și tare multe flori aveau…)

8. ”звук дэ египет” – am căutat și eu și nu mi-a ieșit nimic cu LumeaMare. Însă știu de ce a aterizat la noi, înseamnă ”sound of Egypt”.

9. ”despartirea dintre india și pakistan” A fost cu lăcrămi.

10. ”in ce tara este muntenegru” Stai jos, nota 2.

11. Vorbind despre destinații obscure care nu știm în ce țară se află, avem și de la vecini, cu o ortografie cel puțin ciudată: ”veliko tarnn ovo”. Nu așa mă! Uite aici dacă vrei să afli cum se scrie și să mai afli ceva în plus…

12. ”cate puncte se primeste pt mersul pe contrasens in anglia”. Drace, ce tare m-ai încurcat aci. Care contrasens, al lor sau al nostru?!

13. ”eseu a lasa in urma trecutul a uita cunoscuti”. Mă tu vrei să pleci în lumea mare… Degeaba, nu poți fugi de trecut.

 

…și-ncă una, bonus, descoperită fix înaintea publicării acestui articol: ”cum port o palarie”. Aș încerca o abordare extremă aici… Pe cap?? Asta doar dacă nu sunteți la un concurs de creativitate, sau o vedetă româncă.

__________________
n.a. – am lăsat fără diacritice versiunile originale ale căutarilor. Să nu impietăm asupra stilului artiștilor căutători.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.