Slow Travel: inspirație pe îndelete (2)

Slow Travel: inspirație pe îndelete (2)

2. Petrecem mai mult timp în mai puţine locuri

Spuneam ieri, în introducere, că a călători nu înseamnă a evada de acasă ci a reuşi să ne simțim ca acasă indiferent în ce capăt de lume ne-am afla. Cum facem asta? Călătorind lent, luând decizia să nu mai alergăm dintr-un loc în altul ca să bifăm liste și ”must see”-uri, ci dimpotrivă, să petrecem mai mult timp în mai puține locuri. Alegem să explorăm în cercuri mai mici, descoperind și trăind experiențe ale căror detalii ne vor rămâne pentru mai mult timp în minte, tocmai pentru că le-am acordat timpul necesar să se fixeze. Acest subiect nu vreau să-l dezvolt prea mult acum, din nou, asta pentru că am scris la un moment dat o lungă scrisoare în care am explicat cu lux de detalii motivele pentru care susțin și promovez călătoria pe îndelete.

Citește Scrisoare către un călător – De ce să stai mai mult într-un loc

Mai fac doar o incursiune scurtă, pe sărite, prin duratele călătoriilor noastre de care ne aducem aminte cu cea mai mare plăcere, pentru a-ți demonstra, încă o dată, că lent nu înseamnă musai un an sabatic sau copil răpit de la școală. Și șapte-zece zile pot fi valorificate pe îndelete, dacă atâtea ies la inventar.

Paris, Franța, vara 2001, una dintre primele noastre călătorii împreună – 9 zile, cu povești scrise doar pe hârtie

Viena, de Crăciun și Anul Nou 2001-2002  – 12 zile, cu povești începând de aici

Roma, Italia, februarie 2011 – 10 zile, cu povești începând de aici

Iordania, de Paște 2012 – 14 zile, cu povești începând de aici.

Langhe, Italia, vara 2012 – aproape o lună, cu povești începând de aici

Lisabona, Portugalia, februarie 2013 – 9 zile, cu povești începând de aici

Barcelona, Spania, februarie 2014 – 9 zile, cu povești începând de aici

Chile, 2014-2015, de Crăciun și Anul Nou – 21 de zile, cu povești începând de aici

Dolomiți, Italia, vara 2015 – 7 zile, cu povești și sfaturi care încep de aici

Balcic, Bulgaria, vara 2015 – 14 zile, cu povești pentru inspirație aici

Oman, final de an 2015 – 9 zile, cu povestiri de la Seherezada aici.

Spor la călătorit și nu uita că important e cu ce rămâi dintr-o vacanță – nu mă refer la suveniruri, cifre sau statistici!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.