Acei călători minunați și vacanțele lor uimitoare – nominalizări

Nu cred că mai există suflet nomad care să nu privească, cu sinceră admirație sau cu reală invidie, măcar o dată în viață, în ograda călătoare a altui călător. Toate canalele de media și social media de care nu ne mai putem desprinde ne scot în față zeci, dacă nu sute de exemple de călători, nomazi, aventurieri, exploratori, oameni care pornesc pe cărări mai puțin bătute, corporatiști care renunță la job pentru a pleca în lume, familii care își iau copiii în aventuri nemaivăzute și așa mai departe.

M-am gândit să cer ajutorul cititorilor și prietenilor pentru a nominaliza și a-i alege pe acei călători minunați care ne inspiră și care ne arată lumea dintr-un punct de vedere inedit. M-am gândit să alcătuiesc o listă cu cei ale căror vacanțe nu sunt numai desprinse din cărți poștale, ci aduc un plus de uimire în zilele noastre obișnuite.

Nu vreau să impun criteriile noastre, dar un strop de responsabilitate ar fi apreciat. Adică mă voi bucura mai mult dacă voi vedea printre nominalizări oameni care nu aleargă de colo colo doar ca să bifeze destinații, călători care respectă natura și își alocă suficient timp pentru a cunoaște și a respecta culturile și comunitățile locale. Sunt convinsă că toți călătorii autentici fac asta chiar și fără să o declare sau să simtă nevoia să o demonstreze.

La ce va folosi lista aceasta? În primul rând va fi o listă inspirațională pentru toți cei interesați de acest subiect. În al doilea rând, voi alege din ea persoanele și aventurile care mă vor atrage cel mai mult și voi încerca să aduc măcar o parte dintre acești călători mai aproape de tine: fie prin interviuri, fie printr-o invitație la o ediție nouă de Povești din LumeaMare. Și aș mai avea niște idei, dar hai să nu spun chiar totul de la început, să văd mai întâi dacă ideea pe care am avut-o e bună. Nu te speria, nu urmăresc să fac liste de tipul „best of” sau topuri, nu caut vedete, nu voi cere nimănui să voteze, vreau doar să mă „îmbogățesc”, alături de tine, cu experiențe care merită să fie povestite, date mai departe sau susținute. Ce zici, mă ajuți?

Lasă mai jos un comentariu cu numele și, dacă există, linkul către un site, blog sau articol despre persoana sau persoanele pe care le nominalizezi. Aș vrea să ne limităm pentru moment la călători români (chiar dacă deocamdată nu locuiesc în România) și să nu uiți să îmi spui, în câteva cuvinte, motivul pentru care faci această propunere. Poți să te nominalizezi singur(ă) sau poți să alegi orice călător pe care l-ai urmărit, indiferent dacă l-ai cunoscut sau nu personal. Poți să te uiți și la celelalte comentarii , dar asta nu te împiedică să repeți același nume sau exemplu, dacă ai ceva în plus de spus. Nu există alegeri greșite, atât timp cât tu crezi că e minunat(ă) și are o experiență de drum uimitoare.

Cred că avem destule exemple în jurul nostru și abia aștept să văd nominalizarea sau nominalizările tale!


PS: Nu te speria dacă nu apare imediat comentariul tău, dacă are link sau dacă nu ai mai comentat înainte, e posibil să intre în moderare. Va fi publicat cât de repede e posibil, cu condiția să fie exprimat într-un limbaj decent și să răspundă la invitația din acest articol. Mulțumesc!

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.