N-aș fi putut să scriu o listă cu cărțile anului și să mă opresc doar la atât, de parcă nu am fi pe un blog de călătorii și n-aș fi făcut altceva decât să stau pe spate tot anul și să jonglez cu nenumăratele cărți începute, așa cum ați putut vedea în articolul anterior. În timp ce mi-am notat lucrurile sau evenimentele care mi-au făcut anul minunat, am constatat că ne-am plimbat ceva și anul acesta. Aș fi putut scrie mai mult, e adevărat, dar iată că pe ultima sută de metri mă grăbesc să compensez tăcerea din timpul anului cu o scurtă încursiune în drumurile și locurile care mi-au îmbogățit viața și sufletul, în 2022. Dacă mă fură poezia risc să lungesc prea mult acest articol, așa că promit să fac doar o trecere telegrafică prin cele mai importante momente.
- Întâlnirea cu Bătrânul Carpaților, la Mercheașa. Detalii și fotografii pe copacisipaduri.ro. Apropo, dacă îți place incursiunea mea în lumea copacilor, mă găsești sub copac pentru mai multe povești și informații.
- Ninsoarea de pe platoul Breite, la Sighișoara, dar și revenirea acolo, în vacanța de Paște.
- Vizita scurtă de la Craiova și descoperirea unui oraș frumușel și a unor parcuri deosebite.
- Expoziția Francis Bacon de la Londra și bucuria de a fi acolo, în general
- Plimbarea prin pădure când era leurda înflorită.
- Plecarea la Budapesta și concertul Five Finger Death Punch de acolo. Un video scurt e aici.
- Vizita de o zi în Viena, pentru expoziția Ai Weiwei de la Albertina Modern. Revenirea la Viena în iarnă, pentru încă o serie de expoziții și muzee, bonus fiind și târgurile minunate de Crăciun.
- Făgăraș Fest, despre care am reușit să scriu aici, minune!
- Smida, festivalul de jazz contemporan despre care nu am scris deși am vrut. Asta înseamnă că trebuie să merg și în 2023?
- Scurta oprire în Timișoara în drumul nostru spre Macedonia de Nord și Albania, oraș pe care nu am avut ocazia să-l cunosc până acum. Încântată de cunoștință!
- Cele trei zile petrecute în Macedonia de Nord, pe lângă lacul Ohrid, plus vacanța în Albania, despre care ar trebui să scriu, mai mult decât am făcut-o deja pe pagina de facebook. Nu promit nimic, am deja prea multe restanțe din urmă.
- Bienala de la Veneția, cu rupt de picioare prin expoziții. Un scurt video aici.
- Tabăra de mediu din Parcul Național Buila Vânturarița și revenirea acolo în doi, ocazie cu care, ura!, am reușit să scriu: Sunetul toamnei târzii în Buila Vânturarița.
- O fugă la Aluniș, de ziua noastră, dar și pădurea aceea cu ceață în care am oprit, la margine de drum, doar ca să ne bucurăm că am împlinit 22 de ani împreună.
Apropo, anul acesta blogul LumeaMare a împlinit și el 13 ani: nu ne-am mai lăudat la momentul respectiv, dar profit acum și vreau să vă mulțumesc că mai sunteți pe aici, că ne mai citiți și că ne așteptați cu răbdare să ne revenim și să reintrăm într-un ritm firesc de povestit. Pentru 2023 planurile sunt frumoase.
Dacă voi fi mulțumită de cum îmi iese, formatul articolelor va fi ușor diferit, cu un accent mai mult pe vizual, dar și cu atenție la text, așa cum v-am obișnuit. Frecvența nu va fi aceea din zilele noastre de glorie, nu pentru că am obosit, ci pentru că ceea ce vreau eu să fac necesită mult mai mult timp.
Important e că încheiem anul cu optimism și speranță. De când am început facultatea, mi-am dorit să revin în LumeaMare cu niște abilități de a povesti în plus. Vom vedea în 2023 dacă am reușit.
Îți dorim să ai un an nou fericit și să ne recitim cu bine în curând!
PS: nu mă pune să definesc curând pentru că nu știu răspunsul, încă.
Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas
Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.
Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!