În ianuarie 2010 am organizat prima întâlnire dedicată celor pasionaţi de călătorii şi am lansat o serie de evenimente numite Poveşti din LumeaMare. La început nu am ştiut la ce să ne aşteptăm şi am avut emoţii însă, pe măsura ce am înaintat în acest proiect, ni s-a confirmat faptul că ideea noastră a fost minunată. Fiecare ediţie s-a ţinut cu sala plină, locurile s-au epuizat foarte repede, iar când, din motive obiective, am făcut o pauză mai mare, am primit foarte multe întrebări şi îndemnuri de a readuce zilele cu Poveşti în viaţa tuturor.

Cum se desfăşoară?

CÂNDPoveşti din LumeaMare este un eveniment pe care îl organizăm oricând ne permite timpul, exceptând poate lunile în care suntem mai mult plecaţi decât pe acasă.

UNDE – Pentru desfăşurarea evenimentelor avem nevoie de locaţii primitoare, calde, care să cuprindă un număr între 40 şi 80 de persoane. Un număr mare de ediţii s-au desfăşurat la Ceainăria GreenTea din Bucureşti, până când cererile numeroase ne-au determinat să căutăm spaţii mai mari. Uneori am ales o sală de dans, pentru poveştile cu specific latin, alteori ne-am întâlnit la Godot Cafe-Teatru şi la Finnish Cocktail&Club unde ne-am strâns peste 70 de oameni. În 2011 am extins ideea făcând o primă ediţie de Poveşti din LumeaMare în deplasare şi apoi Poveşti din LumeaMare la Cluj. Au fost bine primite, doar timpul ne-a împiedicat să le repetăm atât de des cât ne-am fi dorit, ideea însă rămâne. Iar în 2013 am lansat şi ideea unor Poveşti din LumeaMare în ritm SlowRide, despre călătorii moto. Primele două ediţii au fost găzduite de Espace Minoux. În 2014 un nou spaţiu s-a dovedit foarte potrivit pentru a ne găzdui poveştile, Journey Pub & More (unde am fost aproape 90 de oameni!) şi am reuşit să ieşim din nou în deplasare, la Cloaşterf.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DE FAPT – Căutăm sau primim propuneri de povestitori – cei care, pe o anumită temă, se vor încumeta să prezinte impresii şi imagini de călătorie. Aceasta este o activitate permanentă, poţi oricând să ne scrii şi să ne faci propuneri. Cei care nu vor decât să asculte se înscriu ca spectatori. Pentru că locurile se epuizează repede, acordăm prioritate abonaţilor la newsletter, care vor afla detaliile de bază ale evenimentului cu 1-2 zile înaintea tuturor şi vor putea să îşi ţină un loc. Poţi să te abonezi şi tu aici. Mai multe detalii despre toate ediţiile găseşti aici.

Am vorbit până acum despre Japonia, America de Sud, Africa, Asia, Indonezia, România, Etiopia, Egipt, Anglia, China, Himalaya, Australia, Thailanda, Noua Zeelandă, Argentina, Cambodgia, Iordania, Tibet, Rusia, Portugalia, Barcelona, Franţa, Grecia, Tanzania, Zanzibar, India, Chile… dar am avut şi teme speciale cum ar fi “destinaţii romantice”, “poveşti amuzante din călătorii”, “călătorii în jurul lumii” şamd.

Povestirile se asortează, uneori, cu experimente culinare tematice şi un vin de calitate, pentru că impresiile de călătorie trec şi ele, ca dragostea, prin stomac! S.E.R.V.E a fost şi probabil rămâne unul dintre partenerii deja tradiţionali în desfăşurarea acestui eveniment. 

Căutăm şi pentru 2015 parteneri interesaţi de asocierea cu un eveniment de calitate, adresat unor oameni de calitate!

Pentru o scurtă retrospectivă te invit să parcurgi afişele evenimentelor de până acum dar şi imaginile celor care ne-au fost invitaţi, sau mai bine zis povestitori.

Afişe 2010 – 2015

                     

       Afis eveniment 28 Afis-eveniment-29   Afis eveniment 30 Afis eveniment 31 Afis eveniment 33 Afis eveniment 34 Afis eveniment 35 Afis eveniment 36 Afis eveniment 37 

Povestitori 2010 – 2014

(mergi cu cursorul peste imagini pentru a vedea numele)

                                                                  Soina Grosu  Rodica Hioara Ana-Maria Caia Razvan Baciu Razvan Voiculescu Mihaela Trifu

Poveşti în deplasare:

  

Cloasterf_2855

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cloasterf_2874