Călătorie în Cuibuşorul Zânelor

Călătorie în Cuibuşorul Zânelor

V-am obişnuit ca la final de săptămână să vă spun ce am mai citit pe net, în secţiunea specială Biblioteca virtuală. Virtual sau nu, vă voi povesti tot aici şi despre ceea ce mai aflu interesant, despre iniţiative şi proiecte legate de călătorii, ţări, oameni sau culturi.

Astăzi vă voi arăta un proiect foarte drăguţ pus la punct de grădiniţa Cuibuşorul Zânelor. Pentru că am copil sunt interesată de astfel de informaţii (şi nu este vorba de grădiniţa la care merge Petra, asta ca să nu fie dubii), dar şi dacă nu ar fi aşa tot mi-ar plăcea să aud astfel de idei drăguţe, menite să implice copilul în cunoaşterea lumii şi respectul faţă de cărţi. De aceea vă voi supune atenţiei următoarea poveste:

Călătoriile Dianei

“Diana este o fetiţă care nu a ştiut să aprecieze cărţile pe care le avea acasa, la grădi, sau pe care le primea. Rupea paginile, făcea avioane din acestea‚  iar intr-un final cărţile ajungeau la gunoi. Într-una din zile, Zâna Cărţilor a apărut şi a transformat-o pe Diana într-o pagină de carte, apoi i-a poruncit ca timp de 4 săptămâni să călătoreasacă în diverse locuri, să facă poze, iar cu imaginile din acele călătorii să îşi facă propria ei cărticică, ce se va numi “Calatoriile Dianei”.  Astfel o va putea ierta şi o va transforma în fetiţa care era înainte.

Diana va avea nevoie de ajutorul copiilor dar şi de al parintilor, pentru a călători prin poştă, într-un plic, la prieteni, familie, cunoştinte; aceştia vor face poze cu ea şi le vor trimite  (Zâna Cărţilor are nevoie de dovezi pentru a o putea ierta); Diana poate să meargă în cât mai multe călătorii dar de asemenea‚  poate să însoţească familia la diverse vizite sau evenimente.

Proiectul  se va desfăşura în perioada 17.02- 23.03. 2010. Marţi, 23.03.2010 copiii vor aduce pozele şi pe Diana la grădiniţă, unde vor face cărticica. Astfel, cu toate cărticelele confecţionate, Diana îşi va răscumpăra greşeala  faţă de Zâna Cărţilor şi va redeveni fetiţa care era înainte.”

Aceasta acţiune este momentan implementată doar pentru copiii din grădiniţa Cuibuşorul Zânelor. Ne-ar plăcea totuşi să facem în viitorul apropiat un astfel de eveniment sau concurs pentru copiii celor care citesc LumeaMare. Ce părere aveţi? Avem destui părinţi printre cititori?

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.