Ediţia 8 – a venit şi a trecut ca un tsunami

Ediţia 8 – a venit şi a trecut ca un tsunami

I-am zis ediţie fulger pentru ca a apărut din scurt şi a fost pregătită din scurt, nu de alta dar ratam şansa de a-l mai avea invitat pe Braduţ Florescu, cel puţin vreo câteva luni de acum înainte. Nu m-am aşteptat însă să fie o ediţie tsunami. Nu vă speriaţi, nu au fost pagube şi nici nu a avut nimeni de suferit, dimpotrivă. Însă am fost cu toţii răvăşiţi de poveştile din Sumatra, Tana Toraja sau de pe coasta lovită de adevăratul tsunami. În plus, ne-au răscolit observaţiile sale în ceea ce priveşte turismul de masă, detaliile legate de felul în care industrii felurite au început să invadeze medii pe care ne-am aştepta să le găsim încă în forma lor firească, naturală, întâlnirea cu animale libere sau cele “colectivizate” şi automat puse în pericol şi aşa mai departe. A călători cu Brăduţ este o plăcere la fel de mare atunci când îl asculţi ca şi atunci când îl citeşti. Că de mers cu adevărat într-o călătorie cu el nu am avut ocazia, deşi nu pot spune că nu mi-aş dori!

Să nu mă puneţi să reproduc ceea ce ne-a povestit Brăduţ la întâlnire! Ar fi prea greu pentru că îmi lipsesc două elemente de bază: experienţele lui şi talentul oratoric. Asta ca să nu mai numesc şi pozele, să zicem că intră la departamentul lui Alex (se cheama delegare de oftică). Cred că mai bine ar fi să merg mai întâi pe unde a fost el şi după aceea să am pretenţia că pot povesti despre asta. Cu puţin noroc şi mai mult ajutor din partea lui Alex vom avea în acest cincinal filmarea. Suntem restanţi la asta dar vom recupera noi la un moment dat!

Sper să reuşim să ne ocupăm mai întâi de filmul cu Alin Totorean ca invitat la Poveşti, temerarul expediţionar ce ne-a onorat cu prezenţa şi la această ediţie, chiar dacă starea sa de sănătate nu este cea mai bună în clipa de faţă. El a ţinut să ne mulţumească pentru susţinere dar eu rămân la părerea că noi suntem cei care trebuie să îi mulţumim, uite aşa, pentru că ne poate demonstra că nu există problemă pe care să nu o putem privi în faţă şi să o înfruntăm până când se lasă doborâtă. Aşa cum ţin să mulţumesc şi celor care au lăsat ceva în urna pe care am pus-o la Ceainăria GreenTea, dovedind astfel că pot să fie alături de el şi financiar, nu doar cu gândul.

Revenind la oile administrative, eu m-am ocupat cu căscatul gurii şi cu distribuitul de premii. Care s-au dus frumos la cei norocoşi, printre care m-am bucurat să fie şi câţiva “clienţi” vechi şi dragi ai Poveştilor din Lumea Mare.

Am avut 3 vouchere în valoare de 55 de lei de la Books Express şi 5 seturi de ceai şi cutie din partea magazinului online GreenTea.

Dar dincolo de premii şi de plăcerea de a avea din nou alături atâtea persoane pasionate de călătorii, sper că am avut din nou ocazia să învăţăm ceva.

Iar la final apelez la inspiraţia şi cunoştinţele voastre întrebându-vă: pe cine aţi mai dori să ascultaţi data viitoare?

Până vă hotărâţi vă las în compania minunată a invitaţilor noştri…

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.