O reţetă de weekend în 10 paşi … la munte

O reţetă de weekend în 10 paşi … la munte

Prezenta reţetă nu se doreşte decât a fi o experienţă simplă despre ce poţi face (printre muuuulte altele)  într-o zi cu soare şi vreme bună, undeva sus pe dealuri şi munţi.

Etapele principale sunt:

1. Se merge la păstrăvărie şi se ia o undiţă.

2. Cu un pic de răbdare şi un pic de slăninuţă avem noroc şi prindem ceva păstrăv.

3. Curăţăm peştele.

4. Mângâiem peştii cu sare, usturoi şi lămâie pe pat de crengi de brad – nimic mai mult, nimic mai simplu.

5. Făcem ţepuşe din alun şi pregătim jarul.

6. Aliniăm păstrăvii pe ţepuşele de alun şi le punem deasupra jarului. Din timp în timp se pun crenguţe tinere de brad pe jar.

7. Se umple valea de fum.

8. Se rotesc peştii să îî vadă bine căldura jarului.

9. Se scot de pe ţepuşe şi se duc peştii la masă lângă o mămăliguţă aburindă.

10. Privim stelele, pentru că din păcate, de buni ce au fost (afumaţilagrătar) am uitat să fac poze cu produsul final.

Poftă bună şi somn uşor :).

 

PS: povestea asta s-a petrecut în tabara de călărie despre care a povestit Roxana aici.

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.