Biblioteca virtuală cu fapte bune

Biblioteca virtuală cu fapte bune

Nenorociri se întâmplă peste tot în jurul nostru. Oameni care se îmbolnăvesc, copii care suferă de foame ori de o boală incurabilă, femei care se lasă călcate în picioare şi alte multe dovezi clare şi evidente că omul este o sursă inepuizabilă de suferinţă, răutate sau, la polul opus, de bunătate şi fericire. Astăzi am adunat pentru voi două cauze şi un proiect care au scos la iveală sensibilitatea, bunătatea şi inteligenţa unor oameni. Şi nu e pentru prima dată, lucru care dovedeşte posibililor cârcotaşi că nu este doar o dorinţă de a ieşi în evidenţă ci, aşa cum cred eu, un act concret de ajutorare, de a face ceva, de a profita în mod caritabil de reputaţia pe care aceştia şi-au construit-o.

De ziua lui, Adi Hădean şi-a dorit să fie sănătos. Şi nu s-a oprit la el, s-a gândit şi la Mirela, o fată pe care un accident de motocicletă a condamnat-o acum ceva ani la nemişcare. Îmi aduc aminte de mobilizarea comunităţii moto pentru a o ajuta. Şi mă impresionează şi astăzi să văd cum există oameni care fac ceva pentru ea, cum ar fi să vândă ilustraţii frumoase. Preţurile sunt mici, ar fi trebuit mai mult, pentru că o donaţie este un gest, nu un preţ plătit pentru a primi ceva în schimb.

Help Ioana este povestea tristă a unei fetiţe care nu are o mână. Un copil frumos ca toţi copiii, care ar putea face tot ce face alt copil, dacă ar avea ambele mâini. Mi-a amintit de acest caz articolul lui Doru Panaitescu, pe care trebuie să îl citiţi pentru a înţelege de ce putem face ceva şi de ce e nevoie. Preluând campania, Cristian Manafu oferă bannere pe blogul său contra unei donaţii.

În ultimul rând vreau să vă atrag atenţia asupra unui proiect, nu asupra unui om. Asupra unei ţări, care este România, draga noastă Românie. Pe care o condamnăm la boală pentru că aşa gândim, aşa credem, aşa punem eticheta. Şi pentru care mulţi dintre noi am renunţat să luptăm. De la România Pozitivă am aflat de Dear România, Write Our Future, o iniţiativă care face parte din proiectul mai mare Dear World, Write Our Future. Imaginile explică totul şi sunt foarte frumoase! Le puteţi admira aici.

Dacă am încheiat cu exemplul României este pentru că e dureros ce ne caracterizează pe noi: să ne lamentăm şi să nu facem nimic. Dar e totodată îmbucurător să vedem că unii dintre noi se mişcă…

Eu atât am avut de zis. Mai departe e de făcut, nu de zis.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.