Maschere di Venezia – un vernisaj cu măşti şi despre măşti

Maschere di Venezia – un vernisaj cu măşti şi despre măşti

Cu o istorie de peste 700 de ani, Carnavalul şi măştile de la Veneţia atrag anual aproape 3 milioane de vizitatori. Misterioasele bàuta, moretta (servetta muta), columbina, larva (volta) şi alte măşti inspirate din Commedia dell’Arte, atrag turişti, fotografi, bărbaţi şi femei deopotrivă într-un interval de 2 săptămâni pline de culoare, farmec şi mister. Şi noi ne-am bucurat anul acesta de culorile carnavalului, după cum poţi vedea aici.

De aproape 10 ani fotograful Simion Buia fotografiază măşti, “costume şi oamenii care le îmbracă” la Carnavalul din Veneţia.

Sâmbăta trecută, la Readers Café, fotograful ne-a lăsat să pătrundem în atmosfera carnavalului, prin cele 77 de fotografii, printate pe Fine Art Canvas, printr-o tehnică a cărei rezultat te duce cu gândul mai mult la pictură decât la fotografie.

Simion Buia te invită să vezi fotografiile expuse până pe data de 1 martie.

Din păcate nu-l vei fi ascultat pe Mihai Plămădeală, curatorul expoziţiei, vorbind despre carnavalul ca fenomen şi despre Simion Buia ca fotograf al evenimentului şi nici pe Andreea Tincea (voce) acompaniată de Cătălin Lungu (pian şi chitară), dar asta nu va fi cu siguranţă un impediment în a vedea expoziţia, expoziţie care este şi cu vânzare (fiecare canvas este unicat şi aşa va rămâne).

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.