Conectaţi la tehnologie?

Ştim cu toţii că tehnologia evoluează cu paşi foarte rapizi. Nu putem decât să ne bucurăm de noile gadgeturi apărute, de noile echipamente care ne bucură simţurile şi care sunt din ce în ce mai folositoare.

Săptămâna trecută, într-o zi cu ninsoare ca în poveşti, Sony a lansat în România noile televizoare Bravia Triluminos Display (culori mai puternice, mai multe nuanţe de roşu şi verde), tableta Xperia Tablet Z, gama nouă Cyber-shot şi noile sisteme NFC. De asemenea au fost prezente şi alte echipamente precum şi o secţiune interesantă printr-un DSLR A99.

Sony_4968

Sistemul NFC (Near Field Communication) este cu siguranţă nou pentru mine. Doar atingi smartphone-ul sau tableta de telecomanda televizorului şi fotografiile, filmele sau chiar aplicaţiile devin disponibile într-un format mult mai prietenos ochiului şi auzului, direct pe ecranul televizorului.

M-am apropiat la distanţă de un nas de ecranul televizorului 4K de 84 inchi şi nu am reuşit să văd pixelii.

Sony_4979

Recunosc că pentru mine mai utile sunt gadgeturile care mă ajută în călătorii, căci cine nu îşi doreşte un telefon/smartphone care să nu sufere dacă plouă peste el sau cade din neatenţie în apă (da, ştiu că nu pluteşte încă, dar rezistă în apă la o adâncime de un metru timp de 30 de minute!) sau o tabletă rezistentă la accidentele cu lichide vărsate pe ea (apă, bere, vin :)) sau la stropire? Şi de ce nu o cameră foto rezistentă la nisip, praf, temperaturi foarte scăzute şi scufundărilor până la 10 m la un preţ rezonabil? Poţi citi mai multe detalii despre produsele lansate şi aici.

Cum te ajută pe tine noile tehnologii şi ce ţi-ai dori să ai la tine când călătoreşti?

rg

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.