Acuarele din Dolomiți

Acuarele din Dolomiți

Nu multă lume știe că am cochetat cu arta și că am făcut un an de design. Alesesem o facultate privată, o decizie destul de proastă la acel moment. Era abia începutul învățământului privat și oricine putea asipra să devină designer, cu condiția să aibă bani de taxă. Pretențiile de la studenți erau mici, cursurile erau slăbuțe, așa că am lăsat-o baltă după primul an și am apucat-o pe alte căi. E o vorbă care spune că orice decizie e cea mai bună decizie, oricum nu aș mai putea schimba nimic acum. A rămas totuși pofta de a desena, undeva în adâncuri. Cine știe, cândva voi găsi timp și pentru asta, atunci când scrisul și fotografia își vor fi epuizat majoritatea tainelor pentru mine. Până atunci mă bucur cu ochii de artă și colecționez, din locurile în care merg, albume ilustrate cu acuarele.

În vara aceasta, în timp de testam simpaticul Sony Cyber-shot DSC HX-90, am descoperit funcția creativă care transformă fotografiile în acuarelă. M-am bucurat ca un copil căruia i se dă voie deodată să mâzgâlească toți pereții din casă. Da, știu că nu se pune problema unei valori autentice, valoare pe care doar interpretarea și maniera de abordare a unui pictor o poate aduce, dar tot mă bucur că am putut să transform, măcar așa, câteva peisaje în acuarele. Și ți le arăt și ție, mai jos, nu înainte de a-ți ura plimbare frumoasă pe potecile din munții Dolomiți!

Acuarele-Dolomiti-02311

Acuarele-Dolomiti-02325

Acuarele-Dolomiti-02326

Acuarele-Dolomiti-02328

Acuarele-Dolomiti-02330

Acuarele-Dolomiti-02589

Acuarele-Dolomiti-02592

Acuarele-Dolomiti-02665

Acuarele-Dolomiti-02662

Acuarele-Dolomiti-02664

Acuarele-Dolomiti-02667

Acuarele-Dolomiti-03027

Acuarele-Dolomiti-03124

Acuarele-Dolomiti-03127

Acuarele-Dolomiti-02276

Acuarele-Dolomiti-02275

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.