Seafood chowder

Seafood Chowder - supă cremă irlandeză cu pește și fructe de mare

Ceapă călită în unt, cu un pic de bacon afumat, cartofi, morcovi și tulpina de țelină aruncate peste și scăldate în stoc de pește și lapte. În final se adaugă peștele și fructele de mare, smântâna pentru gătit și pătrunjelul.

Fel Aperitiv, Fel principal, Supă
Bucătărie Irlandeză
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gătire 30 minutes
Timp total 35 minutes
Pentru 6 persoane
Calorii 396 kcal

Ingrediente

Legume

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 tijă de țelină
  • 300 g cartofi
  • 1 cățel de usturoi

Pește și fructe de mare

  • 200 g somon
  • 200 g cod
  • 150 g creveți

Mirodenii

  • sare, piper, cimbru, pătrunjel, dafin, usturoi

Altele

  • 3 felii bacon afumat
  • 200 ml lapte
  • 120 ml smântână pentru gătit
  • 20 g unt
  • 500 ml supă de pește

Note

Ce aș adăuga data viitoare: