Nu ne naștem toleranți, dar putem învăța să fim. Putem înțelege că nu ni se cuvine totul și că nu deținem adevărul absolut asupra unor preferințe și opinii. Ideal ar trebui să deprindem toleranța de la părinți, observând felul în care ei știu să îi accepte pe cei din jur. Când însă mediul de acasă eșuează să însămânțeze anumite valori sau, dimpotrivă, nu face decât să construiască mentalități egoiste și înțepenite, în anumite părți de lume societatea poate să își aducă o contribuție, prin gesturi mai mici sau mai mari. Un exemplu simplu este cel ilustrat în fotografiile de mai jos, reprezentând semafoare din orașe mari din Austria, precum Linz sau Viena. Mai mult de atât nu vrem să comentăm, cred că mesajul este suficient de clar.

Semafoare din Linz si Viena promovând libertatea alegerii sexuale

Smafoare pentru pietoni și bicicliști

PS: și dacă nu este suficient de clar, prima imagine promovează libertatea în ceea ce privește alegerea partenerului. Nu am imortalizat chiar toate variantele, dar în aceeași intersecție existau semafoare și culoarea verde pentru toate cele trei tipuri de cupluri. Iar legat de al doilea colaj vreau doar să mai spun că în Austria bicicliștii au voie să traverseze strada pe la trecerea de pietoni, pe bicicletă.

Aceste imagini au fost surprinse în recenta noastră călătorie pe biciclete de la Passau până la Viena.

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care călătoreşte cât de frecvent poate împreună, practicând un turism responsabil. Roxana și Alex sunt pasionați de fotografie, dar pe Alex nu-l întrece nimeni la gătit. Iar Petra este cea care testează destinaţiile din punctul de vedere al unui copil.