Toleranța se învață chiar și așa

Nu ne naștem toleranți, dar putem învăța să fim. Putem înțelege că nu ni se cuvine totul și că nu deținem adevărul absolut asupra unor preferințe și opinii. Ideal ar trebui să deprindem toleranța de la părinți, observând felul în care ei știu să îi accepte pe cei din jur. Când însă mediul de acasă eșuează să însămânțeze anumite valori sau, dimpotrivă, nu face decât să construiască mentalități egoiste și înțepenite, în anumite părți de lume societatea poate să își aducă o contribuție, prin gesturi mai mici sau mai mari. Un exemplu simplu este cel ilustrat în fotografiile de mai jos, reprezentând semafoare din orașe mari din Austria, precum Linz sau Viena. Mai mult de atât nu vrem să comentăm, cred că mesajul este suficient de clar.

Semafoare din Linz si Viena promovând libertatea alegerii sexuale

Smafoare pentru pietoni și bicicliști

PS: și dacă nu este suficient de clar, prima imagine promovează libertatea în ceea ce privește alegerea partenerului. Nu am imortalizat chiar toate variantele, dar în aceeași intersecție existau semafoare și culoarea verde pentru toate cele trei tipuri de cupluri. Iar legat de al doilea colaj vreau doar să mai spun că în Austria bicicliștii au voie să traverseze strada pe la trecerea de pietoni, pe bicicletă.

Aceste imagini au fost surprinse în recenta noastră călătorie pe biciclete de la Passau până la Viena.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.