Vacanță în familie (3)

Dimineața de ieri ne-a întâmpinat cu ploaie, din aceea subțire, deasă și aparent hotărâtă să nu se oprească toată ziua. Așa că în loc să plecăm spre ceva cetăți dacice, am stat în biblioteca pensiunii, am citit despre daci, am văzut un film despre daci, am povestit despre daci și am jucat remy, asta fără nicio legătură cu dacii. După sărmăluțele de prânz, pardon, după masa de prânz, a ieșit totuși soarele așa că ne-am grăbit să ajungem la Sarmizegetusa Regia. Pentru mine momentul acesta a fost suficient de important și emoționant cât să compenseze toată ploaia din prima parte a zilei. Îmi doream de foarte mult timp să ajung aici.

Mai multe povestim altădată, când terminăm și lecturile și documentările pe subiect. Deși nu cred în poveștile fantasmagorice asociate locului, nu am argumente nici pro, nici contra. Pot spune doar că ceva energie specială se găsește acolo sus – în sensul că pământul e fertil și din vegetația abundentă ce înconjoară situl te aștepți să iasă și un dinozaur, fie el balaur bondoc, că tot am fost cu o zi înainte pe urmele dinozaurilor.

Vacanta-in-familie_DSC6350

Vacanță în familie e o serie de fotografii, câte una pe zi, postate la cald din vacanța noastră de vară, în perioada 18 iulie-3 august 2016.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.