Colegii mei din Țara Minunilor

Mi se pare ireal că în curând se încheie al doilea an de facultate. Nu mi-a venit să cred nici când, în al doilea semestru al anului întâi, a venit pandemia peste noi și ne-a obligat să ne luăm lucrul acasă, să ne închidem o vreme între patru pereți, cu dubiile și frustrările noastre cu tot, să comunicăm cu profesorii mai mult pe classroom decât față în față. Cine se aștepta la asta?

Prin facultate umblă vorba că generația noastră a fost una extrem de ghinionistă. Poate, din anumite puncte de vedere. Nici nu vreau să-mi imaginez cum s-a simțit studenția în pandemie din perspectiva colegilor mei mult mai tineri, cât de mult au suferit din pricina lipsei de contact și a feedback-ului care e mult mai ușor de cerut și de primit prin viu grai. Eu pot spune că am fost destul de ocupată la mine în casă, cu cățel-purcel și toată familia la adăpost, o arcă a lui Noe care a reușit să plutească. În ciuda dificultăților, provocărilor și imperfecțiunilor din sistemul de învățământ și din contextul în care ne aflăm, eu tot mă simt ca Alice într-o țară minunată, aflată pe Planeta Artei. Semestrul acesta am avut ca temă de atelier ilustrarea unei scene din „Alice în țara minunilor” și, atunci când am recitit cartea, mi-am dat seama că descrie exact lumea în care trăim, haotică, imprevizibilă și plină de personaje greu de înțeles. Iar asta nu e ceva nou, de aceea povestea nu are vârstă și poate fi citită oricând și ilustrată altfel.

Dacă mă uit la creațiile colegilor mei, nu mă pot abține să nu mă gândesc că poate nu a fost chiar atât de rău, chiar și în toată situația aceasta ambiguă. Sunt atât de mândră când îi văd cum lucrează, încât nu știu cum să mă laud mai bine cu ei. Așa mi-a venit ideea să ieșim puțin din limitele atelierului, să-i invit alături de mine în lumea cea mare, să adunăm împreună o expoziție virtuală cu cele mai dragi lucrări de până acum. 

Mai jos vei putea „vizita” o galerie cu selecții din creațiile noastre. Recomand vizualizarea lor la dimensiune mare, e de ajuns un click pe o imagine pentru a intra în galerie și a avea acces la o imaginea completă și numele autorului (după care folosești săgețile pentru a trece de la o imagine la alta). Nu ne-am strâns chiar toți din grupă și ceea ce vei vedea e puțin din cât lucrează și poate fiecare. Trebuie să mai spun și faptul că această galerie de imagini nu este alcătuită doar din teme de școala și că nu reprezintă o recomandare sau o selecție instituțională. Facem toți parte din Atelierul 6 de la Grafică, UNarte, clasa conf. univ. Stela Lie, cea care ne îndrumă și ne-a păstorit cu bine până aici, în atelier sau în condițiile dificile din pandemie. Dar ceea ce vei vedea mai jos reprezintă alegerile și preferințele fiecăruia dintre noi. Nu avem curator și nici texte bombastice care să explice ce înseamnă fiecare lucrare în parte, sperăm doar că acestea îți vor aduce bucurie sau curiozitate. Dacă ai orice fel de întrebare sau idee, poți scrie un comentariu sau poți să o adresezi direct artistului, o listă fiind disponibilă mai jos, după galerie.   

Vizionare plăcută și, dacă îți place ideea, nu uita să spui asta. Poate ne impulsionezi să mai facem.

Artiși

Alina Bobeică – urmărește-o pe instagram

Andreea Timofei – urmărește-o pe instagram

Andrei Neacșu – urmărește-l pe instagram

Bianca Preda – urmărește-o pe instagram

Cristina Dinu – îi poți scrie aici: cristina.2000.cd@gmail.com

Daria Alexandrescu – îi poți scrie aici: ralucadaria1603@gmail.com

Ioana Alecu – îi poți scrie aici: alecu_ioana00@yahoo.com

Irina Anghel – urmărește-o pe instagram.com

Iulia Mirică – urmărește-o pe instagram sau pe  https://www.iuliamirica.art

Iulia Verzan – urmărește-o pe instagram sau îi poți scrie aici:  iulia.verzan@yahoo.com

Mădălina Lucșoreanu – urmărește-o pe instagram sau îi poți scrie aici: luclavinia@gmail.com

Marina Rășcanu – urmărește-o pe instagram sau îi poți scrie aici: denisa.rascanu@gmail.com 

Matei Udriște – îi poți scrie aici: udristemateistefan@gmail.com

Oana Sima – urmărește-o pe instagram instagram sau îi poți scrie aici: simaoanagabriela99@gmail.com

Roxana Farca – pe aici prin LumeaMare sau pe ID Studio (neactualizat de ceva vreme, dar sper să mă ocup și de el în curând)

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.