Vacanța cu cățelul, povestită de cățel

Vacanța aceasta a fost un fel de tură de forță de la care n-am avut decât o singură așteptare: să ne reîntâlnim cu Petra, fosta LumeMică sau fata noastră cea mare acum, pentru cine e mai nou pe aici și nu știe. Petra a petrecut aproximativ două luni în Canada, la prietena ei. După care au pornit împreună spre Europa, iar noi am decis că le vom întâmpina la Viena. Zis și făcut, așa că am pornit la drum, cu cățel și purcel. În cazul de față cățelul și purcelul sunt una și aceeași făptură. Mi-am luat după mine un caiet din acela de tipul acordeon, cu gândul să-l umplu cu ceva, până mă întorc. Nu știam exact cu ce, dar după prima zi am aflat răspunsul. Nu avea să fie jurnalul nostru vizual de drum, ci jurnalul lui Ginger.

Mă grăbesc să postez rezultatul chiar dacă în caiet mai am două pagini care se vor acoperi cu experiența lui Ginger la mare, mare spre care pornim imediat. Dar vreau să pun deja aici impresiile de până acum, măcar pentru că sunt încă anesteziată de oboseală și de căldură și autocriticul din mine e adormit. Vei vedea desenele proaspete și imperfecte, așa s-a putut în condițiile de timp și spațiu. Presupun că acesta ar trebui să fie tocmai farmecul lor.

Ginger habar nu are că-l așteaptă un nou drum, înghesuit între două tinere speranțe. Revin cu ultimele două pagini imediat ce ne întoarcem, ceea ce va fi foarte curând, din păcate. Pe 23 Petra împlinește 20 de ani, vom ciocni un pahar la malul mării și ne vom întoarce a doua zi. Asta e, atât se poate de data aceasta.

Sper să îți placă povestea lui Ginger. Sunt convinsă că stăpânii de câini pot rezona mai bine cu ceea ce se întâmplă pe paginile următoare, dar nu cred că e nimic atât de complicat încât să nu se înțeleagă. Dacă scrisul nu se vede sau nu se înțelege, te tog să îmi spui și-l voi adăuga și aici, în câteva zile.

PS: am adăugat și ultimele două pagini din jurnal și o întebare adresată de Ginger: să fie acesta sfârșitul? Ce spui, să continui povestea lui, pe viitor?

Dacă vrei să vezi cum e cu puiul de cățel în călătorie, poți citi și Călătoria cu cățelul: cum să te pregătești și la ce să te aștepți.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.