Am plecat cu motoarele pe #MyDanube!

Am plecat cu motoarele pe #MyDanube!

În timp ce oamenii normali la cap alergau după miel şi cozonaci, eu şi cu Ina ne schimbam uleiul, ne verificam echipamentele, ne curăţam lanţul şi ne făceam ultimele rezervări pentru noul nostru proiect ce debutează imediat după Paşte, luni, 6 mai. 

#MyDanube: Pe Dunăre în jos de la izvoare la vărsare – este proiectul anului pentru SlowRide şi un proiect la fel de drag şi dorit pentru LumeaMare. A fost mai întâi o dorinţă, apoi o carte şi în final se transformă în realitate. Plecăm spre izvorul Dunării şi revenim apoi încetişor, pe malul Dunării, acompaniate de fluviul ce ajunge, după un drum lung, până la noi în ţară. Să vedem şi noi cum arată Dunărea de când e bebeluş până când devine matură, dacă e vreodată albastră  sau cum ştie ea să bucure pe cei pe lângă care trece!

La fel ca anul trecut o ne-am făcut un traseu dar o să ne iasă altceva, măcar o să mergem mai puțini kilometri în medie pe zi (ne-am deșteptat și nu mai vrem să alergăm), o să ne rătăcim (cu siguranță!), o să încercăm să cunoaștem si să vorbim cu oameni frumoși, dar cel mai mult și mai mult, ne dorim să stai aproape de noi, să vezi pe unde ne opintim, pe unde ne bucurăm și pe unde ne speriem și să urmărești cum vine treaba asta cu motoreta la vale pe Dunăre…

Mai multe detalii şi mai multă poveste găseşti pe SlowRide.

Cum ne poți urmări?

Pe blog-uriLumeaMare.ro, SlowRide.ro, pe Facebook, pe Twitter#MyDanube, pe website-ul My Danube Travel: www.danube.travel, unde sperăm să ne constuim propriul traseu (revenim cu un link către acesta, de pe drum).

Așa ca o schiță, opririle vor fi de-a lungul apei după cum urmează:  Sibiu – Gyula – Linz – Donaueschingen – Ulm – Ingolstadt – Passau – Schlögen – Krems – Vienna – Bratislava – Visegrad – Budapesta – Baja – Vukovar – Belgrad – Cazanele Mari – Turnu Măgurele – București. Da, știu că Dunărea nu se varsă în București, însă Delta va fi o a doua parte a proiectului, pe care rămâne să o dezvăluim ulterior.

Sunt deocamdată 7 țări, 4 capitale, 5000 de kilometri (cu tot cu dusul până la izvoare), în vreo 3 săptămâni.

Data viitoare ne auzim de pe drum. Iar până atunci îţi dorim Sărbători Fericite şi vacanţă frumoasă!

Acest proiect este susţinut şi inspirat de:

Tripsta.ro, Ungaria.info.ro, Austria.info/ro, The Danube Niederösterreich, Linztousismus.at, Municipalitatea Vienei, Compress România, Ingolstadt Tourismus, Germany.travel, Danube Competence CenterSerbia.travel

Dunare Tripsta Dunare Ungaria

Dunare Linz Dunare Krems Dunare Serbia Dunare Germania Dunare Ingolstadt

 

Dunare

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.