Pledoarie pentru tren

Trăim într-o lume a vitezei, iar acceleraţia este apăsată tot mai mult şi mai des. De câţiva ani, au apărut liniile aeriene low cost care te pot duce dintr-un colţ în altul al continentului pentru 50 euro şi uneori încă şi mai puţin. Sări în avion şi în maxim 3 ore ajungi în partea cealaltă a bătrânei Europe. Păi în condiţiile astea la ce ne-o mai trebui să luăm trenul?

În primul rând pot să spun că sunt un veteran al mersului cu trenul. Primele mele escapade în afara ţării au fost cu trenul, când poate puţini români merseseră vreodată cu avionul. Cumpăram bilete Inter Rail şi apoi călătoream – pe vremea aceea era singura opţiune viabilă din punct de vedere cost. Am fost de 7 ori cu Inter-Rail-ul. Datorită acestui bilet magic am putut vizita Barcelona, Venezia, Parisul, Viena, Atena, Roma, Lucerna sau Cracovia. Am fost cu trenul până dincolo de Cercul Polar, la Narvik, dar şi până la porţile Saharei, ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Imperator e un tip care lucrează în marketing şi comunicare cam de 15 ani... Travellingul îi ocupă timpul mai demult, de vreo 37 de ani, iar cucerirea meridianelor din afara României de 19 ani. Până acum a fost în 75 de ţări pe 5 continente, iar printre celelalte pasiuni poate enumera istoria, sportul (in general fotbalul) şi alte culturi. În timpul liber, scrie poveşti din locurile prin care a fost pe blogul personal sau in LumeaMare.