Biblioteca virtuala: dulce-amara Romanie

După o vacanţă în care am citit mult mai puţin decât mă aşteptam (huo, de două ori huo!) revin cu obiceiul de a împărtăşi, vinerea, o selecţie din ceea ce am mai citit pe alte bloguri. Şi pentru că nu pot să pun toată lista încerc de fiecare dată să aleg o temă. Astăzi avem Romania, cu bunele şi relele ei, cu gustul dulce amar pe care ni-l oferă fără reţinere, în fiecare zi.

Am găsit pe restauranteromania.ro un articol care m-a curtemurat, despre un restaurant românesc la Paris. M-am întrebat cum reuşim, din nou, să ne facem de râs acolo unde am putea într-adevăr să ne lăudăm? Şi cum putem să concentrăm într-un singur loc, toate belelele?

La polul opus, aflăm de pe viajoa.ro că lucrurile merg spre bine în anumite părţi din România şi de ce poate să ne placă Timişoara

Pe rezistenta.net avem parte de cateva note de calatorie si imagini interesante dintr-un clasic circuit Valea Prahovei Brasov Sighisoara.

De pe drumliber.ro aflăm că “neaparat trebuie să mergem cu toţii cu trenul Anina – Oraviţa, este un traseu deosebit, unic în ţară şi nu doar”. Imaginile dovedesc asta!

La final, dordeduca.ro ne prezintă “o poveste despre locuri pe langa care poate trecem (zilnic, frecvent, sau niciodata) fara a ne ridica sau focusa privirea spre a le vedea.” în jurnalul unor dimineţi pe lângă Arad

Vă las pe voi mai departe să completaţi lista cu experienţe frumoase sau neplăcute din România. Puneţi cu încredere link-uri în comentariile voastre … 🙂

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.