Iunie în lumea mare: Roma, Paris sau Londra?

Iunie în lumea mare: Roma, Paris sau Londra?

Facem din nou o incursiune prin lume, căutând evenimente sau sărbători interesante, la care ne-ar plăcea să participăm. Şi pentru că am cumpărat din greşeală de două ori ultimul număr din revista National Traveler, îl vom oferi cadou celui care va completa cu cea mai interesantă informaţie nouă legată de un eveniment din luna iunie, menţionat sau nu de noi în articol. Informaţia poate fi sub forma unui comentariu, poate fi un link interesant sau chiar o fotografie pe care aţi făcut-o dacă aţi participat la una dintre sărbătorile lunii iunie de oriunde din lume.

Iată ce am găsit noi până acum:

Cel mai important moment al lunii, sărbătorit în foarte multe ţări este Solstiţiul de primăvară (între 23 şi 24 iunie sau cu variaţiuni) . Dintre toate colţurile lumii, cred că mi-ar plăcea în mod special să prind această zi în ţările nordice, pentru care vara şi lumina sunt fenomene cu o semnificaţie specială. Dansuri, focuri, obiceiuri vechi, credinţe în miracole, toate sunt, într-o formă sau alta, prezente în Europa.

În Italia, în sudul Romei, în Castelli Romani sau în Genzano, străzile sunt acoperite cu uluitoare covoare de flori! Zona este superbă, cunoscută pentru vinuri şi gastronomie, iar elaboratele creaţii din flori care acoperă străzi întregi trebuie să fie de neuitat!

În Franţa, la Paris, are loc Cursa Garcons de Café în care zeci de chelneri aleargă cu o sticlă de vin şi un pahar pe tavă, între Place de la Republique şi Bastille. Şi să nu uităm desigur că mai putem prinde şi ceva din Roland Garros – despre care ne va povesti mai multe Alina, în curând…

În Portugalia, la Lisabona, luna iunie este foarte importantă. Are loc Festa da Cidade, sărbătoarea oraşului încununată de ziua Sfântulul Anton, patronul acestuia. Tot în această lună are loc şi Festivalul de muzică şi balet de la Sintra, un motiv în plus pentru a ajunge într-un loc deosebit!

În Anglia, la Londra, se sărbătoreşte Trooping the Colour, ziua oficială de naştere a reginei (cea reală fiind pe 21 aprilie), o tradiţie păstrată din secolul 18. O paradă cu 1400 de soldaţi, 200 de cai şi peste 400 de muzicieni însoţesc caleaşca reginei. Apoi, din balconul de la Buckingham Palace, aceasta primeşte salutul cu salve de la Turnul Londrei. Mai multe informaţii şi poze găsiţi pe siteul oficial al monarhiei.

Aşadar, voi ce alte evenimente interesante mai ştiţi să aibă loc în luna iunie în lumea mare? Aşteptăm răspunsurile şi completările voastre până cel târziu 12 iunie.

Articole similare:

Aprilie în lumea mare: flori, dans sau vrăjitoare?

Foto: Ferdinando Chiodo

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.