Leapşa Books Express

Leapşa Books Express

Mi-a plăcut întotdeauna să împărtăşesc impresiile şi bucuriile pe care le trăiesc atunci când citesc o carte bună. Când eram mică făceam asta cu mama mea, ne citeam una alteia paragrafe sau pagini întregi, râzând sau emoţionându-ne împreună. De când am crescut şi nu mai avem aşa de mult timp să facem asta, mama îmi face mereu cadou cărţi pe care le citeşte ea prima, lăsându-mi ca surpriză, mici adnotări cu creionul, ca să simţim măcar puţin bucuria împărtăşirii. Vă spun povestea asta ca să înţelegeţi de ce m-am bucurat atât de mult atunci când partenerii noştri de la Books Express au îmbrăţişat cu entuziasm ideea mea de a crea o leapşă cu cărţi. Reale, de calitate, în limba engleză. Pe care să le citim şi să le comentăm împreună.

Hai să vă povestesc acum ce şi cum trebuie să facem.

Faza 1

Eu îmi aleg o carte de călătorie de la Books Express. O citesc măcar parţial, pentru a-mi face o părere. Dacă sunt încântată dau leapşa mai departe către alţi trei bloggeri, pe care nu îi numesc eu dar trebuie să se dovedească la fel de dornici ca şi mine să citească aventuri deosebite, povestite cu har de călători pasionaţi.

În acest moment vă recomand Blue River Black Sea, o carte extrem de interesanta şi foarte frumos scrisă, din care vă voi dezvălui mai multe mai jos, după regulament.

Etapa 2

Vă las să vă exprimaţi dorinţa de a participa la această leapşă, comentând la acest articol (în cazul de faţă). Va trebui să mă convingeţi că sunteţi cu adevărat pasionaţi de subiect, să aveţi blog de cel puţin trei luni şi să îmi placă felul în care scrieţi. Dintre toţi cei interesaţi voi alege trei persoane care vor primi fiecare câte un exemplar, de la Books Express.

Data până la care trebuie să vă anunţaţi intenţia: 29 august.

Etapa 3

La primirea cărţii va trebui:

– să o citiţi şi să scrieţi o recenzie (in limba romana) pe blogul personal, în care să menţionaţi leapşa Books Express primită de la LumeaMare, cu linkurile de rigoare.

– să ne anunţaţi şi pe noi, pentru a intra în galeria celor care au preluat leapşa.

Mai departe puteţi la rândul vostru să împrumutaţi sau să oferiţi cartea unui alt blogger, după cum veţi crede de cuviinţă, ne-am bucura să vedem că gestul merge mai departe.

După cum aţi observat în această ediţie pilot vom merge pe încredere, sperăm să ne bucurăm de compania unor oameni deosebiţi, care nu ne vor dezamăgi. Vă vom aştepta cu păreri şi în pagina LumeaMare de pe facebook şi poate că vom avea ocazia să ne şi cunoaştem, pentru a discuta cartea live, la un ceai sau cafea!

Iată câteva note despre carte:

Blue River Black Sea este ultima carte publicată de Andrew Eames şi descrie o călătorie făcută pe cursul Dunării, de la izvoare până în Delta noastră. De-a lungul călătoriei sale, făcută pe bicicletă, pe cal, cu barca sau pe jos, Andrew ne încântă cu umorul său dar ne şi dă lecţii deosebite de istorie, ne ajută să înţelegem mai bine popoarele care s-au aşezat pe malul Dunării şi toate lucrurile bune şi rele pe care cel fluviul care trece prin cele mai multe capitale (nu ştiam asta, am aflat abia acum) le-a văzut. Oamenii pe care îi cunoaşte (printre care şi nobili descendenţi ai familiilor imperiale), peisajele pe care le descrie atât de frumos, notele sale personale asupra istoriei şi multe alte detalii vă vor încânta cu siguranţă. Eu am citit deja jumătate şi abia aştept să o termin şi să vă povestesc mai multe despre ea!

Închei cu un scurt citat: „For many years Thailand was far more interesting than Transylvania, and destinations right under our noses, part of our own continent, remained far more foreign to us than many places halfway round the globe” şi vă invit să cunoaşteţi cu alţi ochi Europa…

Mulţumim Books Express pentru această minunată şansă şi succes participanţilor!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.