Cetatea Râşnov: multă istorie, puţin prezent

În drumul spre Moeciu am trecut de foarte multe ori pe lângă Râşnov şi am ocolit cu ochii faţadele într-o stare destul de jalnică ale caselor aflate în imediata vecinătate a şoselei. Până când am fost invitaţi de nişte prieteni să petrecem un weekend acolo nu am ştiut că în spatele acestora se află o aşezare destul de ordonată şi curată, cu vechi şi sănătoase influenţe săseşti.

Am ales să stăm acolo tocmai pentru a fi mai aproape de cetatea pe care doream să o vedem de mai mult timp. Din locul în care ne-am cazat se observa deja foarte bine, atât ziua cât şi noaptea. Mă deranjau, ce-i drept, literele acelea uriaşe şi uşor comuniste, dar treacând peste asta, vederea era impresionantă. Aşa că nu am stat prea mult şi am pornit către ea.

Deşi atât de sus aşezată, cetatea nu se mai vedea din parcare. Am lasat maşina şi am urcat la pas pe aleea pietruită, printre copacii...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.