Coda alla vaccinara ….. sau pe aproape

Sper să nu se supere cei ce iubesc clasicismul italian în ale bucătăriei, pentru cele prezentate mai jos.

Mi-a rămas gândul, după ce am avut onoarea să postez la Adi Hădean reţeta pentru Trippa alla romana, la ce am mâncat prin Roma şi anume la Coda alla vaccinara sau, ca pe la noi, tocăniţa din coadă de vacă.

Originile acestui preparat se trag de la vaccinari (evident de la cuvântul vacca, adică vacă - nr. măcelari), de când boii folosiţi la tras au fost înlocuiţi cu vaci pentru piele şi carne. Ingredientele de bază sunt simple, dar prin amestecul lor, prin metoda de preparare - slow-cooking ajung să formeze un mix de arome şi texturi, cel puţin pentru mine, extraordinare.

Cum se zice pe la noi: câte bordeie atâtea obiceiuri, cam aşa este şi cu această reţetă. Fiecare familie ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.