Când râd maşinile?

Când râd maşinile?

Voi sunteţi cei care puteţi transforma un drum de rutină sau simpla testare a unui nou model în plăcere. O maşină condusă de oameni care ştiu să îşi împărtăşească bucuria e o maşină fericită. Am avut un weekend în care am râs mult, şi noi şi maşinile.

Aşadar… când râd maşinile?

Maşinile râd când pe bancheta din spate se află un copil mulţumit ca s-a suit în “aceea albastră, culoarea preferată”. 

Sâmbătă dimineaţă am pornit toţi trei spre spre sediul Mitsubishi România pentru a prelua un Mitsubishi ASX ce avea să ne fie partener de drum pe traseul Bucureşti – Zărneşti – Măgura – Peştera – Moeciu. LumeaMică văzuse poze cu o seară înainte şi îşi alesese deja culoarea – albastru! Albastră a fost, ca sandalele. Paranteză: femeile ştiu de mici ce vor: maşini în culori frumoase şi pantofi asortaţi. Mulţi pantofi. E scris în codul genetic!

Maşinile râd când se pot relaxa la semafor!

Ce ne-a încântat la maxim, încă de la început, a fost faptul că motorul se opreşte automat în momentul în care stai la stop şi că porneşte instant când apeşi din nou acceleraţia. Mai mult eco, mai multe şanse de câştig!

Maşinile râd când la drum lung sunt fixate pe cruise control şi au timp să privească peisajul. Sau să facă cu ochiul la radare.

Pentru noi nu viteza este cel mai important aspect într-o călătorie cu maşina. Pentru că avem deseori nevoie să parcurgem distanţe mari apreciem mai degrabă factorul confort şi economia de resurse. Şi apoi… de ce să te chinui să ţii piciorul pe pedală şi ochiul pe ceas când poţi fixa viteza legală şi să treci relaxat pe lângă radar? Ei bine, nu atât de relaxat cât să nu mai fii atent la drum sau să laşi şi volanul din mână. Că atunci n-ar mai fi de râs!

Maşinile rând când şoferul se uită de două ori la consum şi tot nu îi vine să creadă

“Cum, numai 5,6 la sută?” mă întreba Alex la întoarcere, când am primit spre testare şi varianta pe motorină… Şi nu este nevoie să vă explic că Mitsubishi ASX este o maşină mare şi serioasă, nu se ţine de glume! Varianta pe benzină a consumat 6,8 la sută dar tot nu e mult, ţinând cont de traseul accidentat pe care a urcat fără probleme, chiar dacă nu era 4×4.

Maşinile râd când fug din oraş şi se caţără pe dealuri sau drumuri forestiere unde nu mai trebuie să se uite în oglindă sau să îşi bată capul cu luciul şi eticheta!

Mergând cu încredere pe curbe sau urcând dinspre Prăpăstiile Zărneşti spre Măgura, cu hăul în dreapta şi panta abruptă în faţă, am făcut-o pe LumeaMică să retrăiască senzaţii tari, “ca la Disenyland”. Dar n-am avut nicio clipă senzaţia că maşina are vreo emoţie, dimpotrivă, s-a aşezat hotărâtă pe şosea, pietriş sau iarbă şi nu a avut nici cea mai mică ezitare. Suratele conduse de oameni cu mai multă experienţă în offroad s-au jucat pe denivelările de teren, au ridicat vesele praful şi au făcut trecătorii să întoarcă capul. Drumul nu a fost o provocare majoră dar ne-a fost destul de clar, cel puţin pe bucata Zărneşi – Măgura, că nu e de abordat cu o maşină joasă.

Maşinile râd când sunt conduse de oameni care râd.

Cele 5 Mitsubishi ASX care au pornit la drum în acest weekend au fost echipate, înainte de toate, cu oameni care au ştiut să se bucure de această experienţă. Hoinaru a dansat tango cu maşina, Augustin şi-a ameţit audienţa cu poveştile lui delirant de amuzante, cu multe cuvinte şi detalii ;-), Răzvan a prăbuşit un avion cu camera lui de filmat (avionul nu avea pasageri, nu au fost victime!),  Doru a împărţit LumeaMare în LumeaMare moto, LumeaMare foto şi LumeaMică sau a improvizat, la focul de tabără, melodia Mitsubishi Adventure Blues… iar exemplele serii ar putea continua.

Am văzut până acum că maşinile vor să râdă. Dar când au maşinile emoţii?

Atunci când pe bancheta din spate, alături de domnişoara cu sandale albastre menţionată la începutul acestei povestiri, apare un căţel de două luni, pufos, tremurând de frică şi capabil, ca orice căţel ce se respectă, să ude canapeaua. La clasificarea lui Doru ar mai trebui adăugat acum (NOU, NEW) şi LumeaMare cu coadă. Iar noua membră a familiei a călătorit “in style” până la Bucureşti şi a fost aşa de impresionată încât canapeaua a rămas uscată.

“Mami, acum sper că nu vreţi să cumpăraţi maşina! Doar avem căţelul, va trebui să avem grijă de el, să îi luăm de mâncare…” a încheiat LumeaMică în mod responsabil povestea, aducându-ne cu picioarele pe pământ.

Voi ce spuneţi? Acu’ ce să alegem? Câinele sau maşina? 😀

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.