Această recomandare face parte din colecția 7 de-acasă, un material LumeaMare care adună idei de călătorii responsabile prin România. Mai multe informații și un cuprins găsești pe:

7 de-acasă - ediția 1


Cândva am iubit mult Moieciu de Sus. Era perioada aceea în care în valea lungă dintre dealurile abrupte găseai multă liniște și o mână de pensiuni, la ceva distanță una de alta. N-a durat mult până când lucrurile au degenerat, iar potențialul zonei a fost exploatat peste măsură și fără nicio strategie sau intenție de a păstra ceea ce-i era specific. Credeam că totul e pierdut până când i-am cunoscut pe oamenii minunați de la Centrul de Ecologie Montană. Spun că sunt minunați pentru că ei au reușit să se ridice deasupra zgomotului produs de ATV-uri și a fumului scos de grătare, și-au propus să educe atât turiștii cât și localnicii, să creeze evenimente ecoturistice, să conserve peisajele agro-pastorale, s...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.