Această recomandare face parte din colecția 7 de-acasă, un material LumeaMare care adună idei de călătorii responsabile prin România. Mai multe informații și un cuprins găsești pe:

7 de-acasă – ediția 1


2. O drumeție: Le pas prin Poarta Carpaților

Cândva am iubit mult Moieciu de Sus. Era perioada aceea în care în valea lungă dintre dealurile abrupte găseai multă liniște și o mână de pensiuni, la ceva distanță una de alta. N-a durat mult până când lucrurile au degenerat, iar potențialul zonei a fost exploatat peste măsură și fără nicio strategie sau intenție de a păstra ceea ce-i era specific. Credeam că totul e pierdut până când i-am cunoscut pe oamenii minunați de la Centrul de Ecologie Montană. Spun că sunt minunați pentru că ei au reușit să se ridice deasupra zgomotului produs de ATV-uri și a fumului scos de grătare, și-au propus să educe atât turiștii cât și localnicii, să creeze evenimente ecoturistice, să conserve peisajele agro-pastorale, să salveze tradiții și meșteșuguri și să marcheze trasee la care nimeni nu s-ar fi gândit înainte. Au arătat că și acolo unde totul pare aproape pierdut mai există o șansă. Inițiativele lor cred că au apărut la timp, înainte de plaga să se extindă și mai sus pe munte, către Fundata sau Fundățica.

Am redescoperit zona cu o sporită bucurie și te invit acum să faci și tu parte din emoția mea, citind sau recitind rândurile mele, dar mai ales pornind la pas pe potecile marcate pe care le poți descoperi pe website-ul Poarta Carpaților.

Fundata, o minune de jur împrejur

Fundata este într-adevăr o minune, de trei ori minune

Citește aici

Când soarele se uită înapoi, la Fundata și Moieciu de Sus

Povestea noastră preferată

Citește aici
Pe 8 aprilie are loc Festivalul de EcoTurism la Fundata. Iar pe 6 mai o nouă ediție Ecomarathon. Am fost anul trecut, să vedem și să admirăm, nu să alergăm, și vom reveni anul acesta. 

EcoMarathon 2016 văzut prin obiectiv

Imagini de la ediția trecută

Vezi galeria aici

Drum bun, în ce ritm vrei tu! 🙂

Evenimente #ecoromania
O destinație
O plimbare cu bicicleta
O plimbare cu calul
O plimbare pe apă
O cazare
Un interviu

 

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.