Această recomandare face parte din colecția 7 de-acasă, un material LumeaMare care adună idei de călătorii responsabile prin România. Mai multe informații și un cuprins găsești pe:

7 de-acasă - ediția 1


În Țara Hațegului și pe urmele dacilor am ajuns mânată de curiozitate, dar și de un sentiment dublu de vinovăție. În primul rând mă simțeam prost când mă gândeam că n-am văzut niciodată Sarmizegetusa, că am vizitat și m-am emoționat în fața ruinelor Romei, dar la cele de sub picioarele mele, la fel de romanice cât și dacice, nu mi-am fabricat timp sau entuziasm suficient ca să ajung. Apoi mă simțeam prost și pentru că iată, de data aceasta chiar inclusesem cetățile dacice în traseul unei vacanțe în familie, dar mă prezentam ca vaca la poarta nouă, fără să apuc să am mintea echipată cu mai mult decât niște amintiri vagi de prin manualele deformate ale copilăriei. Cred că asta m-a împiedicat cu adevărat să...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.