7 de-acasă (3) – Pe bicicletă prin Transilvania

Această recomandare face parte din colecția 7 de-acasă, un material LumeaMare care adună idei de călătorii responsabile prin România. Mai multe informații și un cuprins găsești pe:

7 de-acasă – ediția 1


2. O plimbare cu bicicleta: De la Sighișoara la Mălâncrav sau chiar până la Cund

Nu sunt și nu am pretins niciodată că aș fi o fire deosebit de sportivă. Dar îmi place să mă mișc, mă simt bine când fac ceva în aer liber și, chiar dacă mă deplasez de cele mai multe ori mai încet decât tot restul grupului, n-am de gând să renunț. Anul trecut am parcurs, împreună cu CarpatBike, cel mai frumos traseu încercat de mine până acum, pe bicicletă. Am pornit dimineața din Sighișoara și am ajuns seara în Cund, ruptă de oboseală și cu mintea plină de amintiri și peisaje frumoase. Dacă nu am uitat nici până acum, e clar că a meritat!

Nu trebuie să faci tot traseul într-o zi, așa cum am făcut eu. Pentru că eu l-am parcurs mai mult ca o artistă, decât ca un GPS, l-am rugat pe Ionuț Maftei să îmi dea mai multe detalii, ca să știi și tu la ce te bagi. Din Sighișoara se merge mai întâi către Rezervaţia Stejarilor Seculari de la Breite, apoi spre Stejăreni, pe traseul marcat cu dungă roșie. Apoi mai e o bucată spre Criș și Mălâncrav pe traseul marcat cu dungă albastră. E adevărat că marcajul nu e perfect, dar poți găsi hărți aici. Nu e greu, dar nici nu e ca pe șosea, dacă vii după niște ploi ai garantat și niște bălți sau porțiuni cu noroi. Așa cum ai bucăți extraordinar de frumoase de care te bucuri pe lângă bicicletă, dacă ești ca mine.

Poți să te oprești în Mălâncrav, ai destule de făcut în zonă și deja ai parcurs aproximativ 30 de kilometri. Dacă mai vrei, mergi încă 30-32 de kilometri până la Cund, din care doar 6 sunt pe un drum neasfaltat.

Mie mi-au plăcut toți kilometrii ăștia, indiferent de oboseală și durerile inevitabile. Iar despre ziua aceasta am scris cu lux de amănunte și suficientă autoironie, după cum vei vedea în linkul de mai jos. E una dintre poveștile mele preferate de pe blog.

Transilvania pe bicicletă: Sighișoara - Cund

Cea mai frumoasă şi mai „de povestit nepoţilor” zi din toată incursiunea prin Transilvania

Citește aici

Spor la pedalat!

Evenimente #ecoromania
O destinație
O drumeție
O plimbare cu calul
O plimbare pe apă
O cazare
Un interviu

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.