O cafenea literara in Strasbourg

O cafenea literara in Strasbourg

Acum doi ani, in vara, am trecut prin Strasbourg. Amintirile Alinei si articolul Denisucai m-au facut sa imi amintesc de oras si de o cafenea in care ne-am adapostit de o ploaie insistenta.

Nu voi povesti despre oras – care chiar merita o poveste – poate altadata cand voi avea ocazia sa stau mai mult.

Dar daca ajungeti acolo si faceti o plimbare pe strazile pitoresti ale orasului vechi incercati sa faceti o oprire aici:

Rue de planted

Totul este acoperit cu text: mese, scaune, pereti. Uniformitatea acestuia este intrerupta pe alocuri prin decoratiuni bogate in flori si ingerasi, amintind de renastere (sper sa nu ma insel). Teoretic nu aveam voie sa facem poze asa ca nu avem prea multe. Amabila, doamna de acolo (care parea a fi chiar patroana, judecand dupa interviul pe care il dadea unei jurnaliste) ne-a facut totusi o poza impreuna, ca sa o avem amintire. Restul e ceea ce am reusit sa facem pana sa vina ea la noi si … la toaleta. Acolo unde sunt cartile e toaleta, da! Pe peretii cafenelei puteai citi poezii, una din ele mi-a placut foarte mult si am cautat-o o vreme, pana cand am uitat-o.

5

6

4

3

7

9

8

La parter e Tinta Atelier, un magazin mic la fel de interesant ca si cafeneaua, in care gasesti in principal caietele pictate manual, instrumente originale de scris si alte prostioare dragalase.

1

Cafeneaua nu e literara doar cu numele si cu ideea. Acolo chiar au loc evenimente culturale, ateliere si discutii literare. Mai mare dragul sa fii scriitor in asa o ambianta, la o cafea buna insotita de ciocolata si prajituri delicioase! Puteti afla mai multe pe pagina lor de facebook.

Cat am stat acolo? O ora cel mult? Iata cum o ora ramane vie in memorie chiar si dupa ce alte multe ore, zile si luni s-au scurs. E genul acela de moment in timp care iti picura in suflet dorinta de a reveni…

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.