Viena cu parfum de scorţişoară (1)

Am făcut cunoştinţă cu Viena ca o primă descoperire a lumii vestice, cu mulţi ani în urmă. Am ajuns pentru prima dată acolo cu treabă, trimisă de agenţia la care lucram. Tot atunci am cunoscut-o şi pe Petra, cea care avea să inspire numele copilului nostru şi care ne-a invitat pe mine şi pe Alex să folosim apartamentul ei pentru a ne petrece o vacanţă de iarnă acolo.  Acum exact 8 ani eram în tren, mergând spre Austria - de aceea m-am hotărât să public jurnalul zilelor petrecute acolo.

Am ajuns în Viena în momentul în care scorţişoara era la mare cinste. În anul 2001 la şi la foarte mare apropiere de 2002, Viena se parfumase cu scorţişoară, iar acest minunat parfum ne va rămâne în amintire ca un simbol olfactiv al oraşului. Bineînţeles alături de alte mirosuri de vacanţă şi iarnă: cafea, punch, cârnaţi…

Am observat că dincolo de micile plăceri culi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.