India – aproape de final

Intr-adevăr mă apropii de final. Mai am un pic. Drumul din Indore spre şi dinspre Ratlam mi-a lăsat impresii puternice pe care le-am pus deja în scris.

Revenind la viaţa unui oraş care nu doarme, ne lăsăm purtaţi de şoferul nostru ad-hoc într-o incursiune în lumea ciudată şi irezistibilă (pentru mine cel puţin) a Mumbaiului.

Primul stop - spălătoria sau pe numele ei - Dhobi Ghat, o atracţie pentru turişti, un mijloc de existenţă pentru comunitatea dhobilor.  În sudul Mumbaiului în Mahalaxmi, o comunitate (castă) a cărei preocupare principală este colectarea şi spălarea rufelor îşi trăieşte rutina zilnică. Serviciile lor sunt mai ieftine decât cele ale unei spălătorii clasice pentru noi (cea cu maşini de spălat) drept urmare au suficient de lucru.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.